Denne oppskriften er levert av Helle Øder Valebrokk. Følg hennes matblogg her!

Ingredienser:

6 eggehviter

370g sukker

280g finmalte mandler

60g melis

Valgfri konditorfarge

60 g fløte

20 g sukker

2 g eple-pectine

80 g mørk sjokolade 70%

100 gr portvin

Slik gjør du det:

Stivpisk eggehviten

Hell sukkeret forsiktig i eggehviten, gjerne i tre omganger

Bland mandler og melis i en egen bolle og tilsett eggehvitene

Hel massen i en sprøytepose. Klem ut søte små boller på et bakepapir

Sett makronene midt i ovnen på 190 C i 12-15 minutter

Lag portvinskrem: visp fløten til krem. Kok opp kremen, sukker og pectine i en kasserolle i ca 2 min

Kjøl blandingen ned og hell kremen i en bolle med finhakket mørk sjokolade

Bland i Sandeman Portvin

La kremen avkjøles i romtemperatur i ca 6 timer under plastfolie

Dander Portvinskremen mellom de to fargerike makronskjellene

Synes du dette hørtes vanskelig ut? Da vil jeg anbefale deg å kjøpe ferdige makroner hos Sebastien Bruno.

Les mer:

Vinn spahelg for to

Kvinner vi beundrer

De skjulte kaloribombene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!