Oppskrift på scones

Sara Chackos superscones

Her er supermat-ekspertens egen oppskrift på scones som er fulle av næring.

OPPSKRIFT: Disse kan du lage. Oppskriften finner du nedenfor.
OPPSKRIFT: Disse kan du lage. Oppskriften finner du nedenfor. Foto: Foto: May B. Langhelle
Sist oppdatert
GLAD I SCONES: Sara Chacko, forfatter og kostholdsveilder.
GLAD I SCONES: Sara Chacko, forfatter og kostholdsveilder. Foto: Foto: Svein Brimi

Sara Chacko er forfatter og kostholdsveileder i Supernature. Hun elsker supermat, og bruker de næringsrike matvarene daglig.

I Alt for damene nummer 17 forteller Sara om sine rutiner i spalten Min sunne uke, og deler her oppskriften på sunne superscones:

8 stk.

Ingredienser:

2,5 dl sammalt spelt

2 dl siktet spelt

2 ss hampproteinpulver

0,5 dl kokosmel

1 dl havregryn

2 ts bakepulver

0,5 ts kvernet himalayasalt

5 ss extra virgin kokosolje

3 bananer

2 store, revne gulrøtter

1,5 dl rismelk

1 dl eplejuice

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene godt. Tilsett kokosolje, bananer og gulrøtter. Rør godt og hell over væsken. Deigen skal være klebrig, men likevel håndterbar. Juster med væske eller siktet spelt for riktig konsistens.

Del deigen i to boller og legg dem på et bakepapir. Klapp dem flate. Skjær dem i fire deler og prikk dem deretter med en gaffel.

Stek sconesene på bakepapir i cirka 25 minutter ved 180-200 grader på nest nederste rille, til de er gylne.

Oppskriften er hentet fra boka Supermat av Sara Chacko og Trine Berge. Utgitt på J. M. Stenersens Forlag.

Denne saken ble første gang publisert 16/06 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også