Ukemeny med oppskriifter

Ukemeny med feriemat

Ukemenyen for deg som vil ha mer ferie.

Sist oppdatert

Mandag: Trukket laks med ertepure

Vi begynner uka med å trekke en laks. Om du ikke har gjort det før, eller vil se hvordan det gjøres, klikk her. Til laksen serveres en enkel, men svært god ertepure. I tillegg kan man koke noen poteter, ris eller kanskje couscous (som er det kjappeste).

Tirsdag: Kålpai med spekeskinke

En av mine nye hverdagshelter er denne kålpaien. Den er like enkel som den er god. Dessuten er den sunn, men det skal vi ikke holde mot den. Forutenom kålen er denne paien full av små biter med deilig, salt spekeskinke.

Onsdag: Couscous - for alle som liker superkjapp mat

Denne oppskriften er kjapp. Superkjapp. Det tar nemlig ikke mer enn fem minutter å lage couscous (som du får kjøpt i de fleste matbutikker nå). Og så er det bare å blande inn friske grønnsaker og smaksette med litt hvitløk.

Torsdag: Kyllinggryte med chorizo

En av sommerens store slagere er kyllinggryte med chorizo. Og det er ikke uten grunn: Den er lett å lage, apellerer til små og store, lett å lage til mange og kan nesten ikke bli mislykket.

Fredag: Albondigas

Vi holder oss i Spania! Og vi lager albondigas, som egentlig ikke er annet enn kjøttboller, og serverer den med en kul, gul safransaus. Til dem foreslår jeg at du lager noen gode auberginer.

Lørdag: Innbakt laks sopp og persille

Den lekre laksen her lages på følgende vis: Bland sammen mykt smør, sennep, hakket dill og andre urter og sitronskall. Legg dette mellom to laksefileter og pakk det inn i ferdigkjøpt butterdeig. Inn i ovnen!

Dette blir enda bedre når du serverer den fint tilbehør med sopp (oppskrift nedenfor).

Søndag: moussaka

Moussaka er saken! Den greske godgryta skal være nok til at vi holder på sommerfølelsen litt til.

Ha er herlig smaksuke!

Erik Hannemann

Perfekt trukket laks

På denne måten blir laksen perfekt. Hver gang. Posjert laks er en sikker metode for godt resultat.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 dl Hvitvin

1 stk Gulrot

1 stk Løk

2 stk Selleristenger

5 stk Pepperkorn

2 l Vann

Urter

400 g Laksefilet

50 g Smør

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er alle ukemenyene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Ertepuré

Ertepuré er den raskeste veien til godt tilbehør.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

250 g Erter

2 stk Sjalottløk

1 stk Selleristang

4 kvist Mynte

Salt og pepper

50 g Smør

Denne saken ble første gang publisert 06/08 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også