Ukemeny med oppskriifter
Ukemeny med feriemat
Ukemenyen for deg som vil ha mer ferie.
Mandag: Trukket laks med ertepure
Vi begynner uka med å trekke en laks. Om du ikke har gjort det før, eller vil se hvordan det gjøres, klikk her. Til laksen serveres en enkel, men svært god ertepure. I tillegg kan man koke noen poteter, ris eller kanskje couscous (som er det kjappeste).
Tirsdag: Kålpai med spekeskinke
En av mine nye hverdagshelter er denne kålpaien. Den er like enkel som den er god. Dessuten er den sunn, men det skal vi ikke holde mot den. Forutenom kålen er denne paien full av små biter med deilig, salt spekeskinke.
Onsdag: Couscous - for alle som liker superkjapp mat
Denne oppskriften er kjapp. Superkjapp. Det tar nemlig ikke mer enn fem minutter å lage couscous (som du får kjøpt i de fleste matbutikker nå). Og så er det bare å blande inn friske grønnsaker og smaksette med litt hvitløk.
Torsdag: Kyllinggryte med chorizo
En av sommerens store slagere er kyllinggryte med chorizo. Og det er ikke uten grunn: Den er lett å lage, apellerer til små og store, lett å lage til mange og kan nesten ikke bli mislykket.
Fredag: Albondigas
Vi holder oss i Spania! Og vi lager albondigas, som egentlig ikke er annet enn kjøttboller, og serverer den med en kul, gul safransaus. Til dem foreslår jeg at du lager noen gode auberginer.
Lørdag: Innbakt laks sopp og persille
Den lekre laksen her lages på følgende vis: Bland sammen mykt smør, sennep, hakket dill og andre urter og sitronskall. Legg dette mellom to laksefileter og pakk det inn i ferdigkjøpt butterdeig. Inn i ovnen!
Dette blir enda bedre når du serverer den fint tilbehør med sopp (oppskrift nedenfor).
Søndag: moussaka
Moussaka er saken! Den greske godgryta skal være nok til at vi holder på sommerfølelsen litt til.
Ha er herlig smaksuke!
Perfekt trukket laks
På denne måten blir laksen perfekt. Hver gang. Posjert laks er en sikker metode for godt resultat.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
1 dl Hvitvin
1 stk Gulrot
1 stk Løk
2 stk Selleristenger
5 stk Pepperkorn
2 l Vann
Urter
400 g Laksefilet
50 g Smør
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Ingredienser:
250 g Erter
2 stk Sjalottløk
1 stk Selleristang
4 kvist Mynte
Salt og pepper
50 g Smør
Denne saken ble første gang publisert 06/08 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.