Ukemeny med oppskrifter

Ukemeny med supre oppskrifter

Uka blir ikke kjedelig med disse oppskriftene.

FULG I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den.

FULG I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Endelig ny uke!

Og jeg har satt sammen en ukemeny som jeg håper kan glede mange. Du finner alle ukemenyene mine samlet her, på ett sted.

Mandag: Kjøttboller

Disse kjøttbollene er allerede en klassiker. Når du lager disse kjøttbollene får du med deg trikset som gjør at kjøttbollene ikke blir som gummikuler - og hvordan de blir supre i smaken med tre flotte ingredienser.

De serveres med pasta (som bør kokes på denne måten) og en enkel tomatsaus (som du kan lage perfekt på denne måten).

Tirsdag: Kveite med godt tilbehør bakte reddiker

Kveite har etter hvert blitt enklere å få tak i. Du kan bytte den ut mot annen hvit fisk (torsk, for eksempel) i denne oppskriften. Servér den med deilige, aromatiske grønnsaker og ovnsbakte reddiker. (De reddikene må prøves!).

Onsdag: Kylling med kanel og hummus

Ukens første eksotiske innslag kommer i form av kylling med kanel. Høres rart ut og kan overraske hvem som helst. Men, store deler av verden tar ikke feil! Kanel passer svært godt til annet enn boller og grøt. Servér kyllingen med hummus - og eventuelt litt ris.

Torsdag: torsk med hasselnøtter

Dette er i ferd med å etablere seg som en klassiker på Klikk. Flere skryter av den på Facebook - og det er alltid et godt tegn. Servér den med en super agurksalat og kanskje en kul potetmos.

Fredag: Nachos

Og når momsefredagen kommer er det klart for deilige, sprø nachos med varm, krydret kjøttdeig, smelta ost og rømme. Er denne klar til å ta over tacoen? Ja, det fortjener den!

Lørdag: Indisk mat med biryani

Denne indiske smaksbomben er suveren som helgemat. En stor panne gir nok mat til hele familien. Og hvor sterk den blir bestemmer du selv.

Søndag: Coq au vin

Det føles luksuriøst å helle en flaske vin over kyllingen og la det koke seg mørt og deilig. Og den følelsen gleder jeg meg til - allerede i dag!

God smaksuke!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Christopher Sjuve

Kveite med godt tilbehør

Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 skiver Kveite

Salt og pepper

Olivenolje

1 stk Paprika

7 fedd Hvitløk

2 ss Persille, finhakket

1 stk Sitron

Erik Hannemann

Bakte reddiker

Slik blir reddikene supergode med to, tre ingredienser.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

12 stk Reddik

Olje

Salt

50 g Smør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag