Ukemeny
Maten som gjør deg glad
Spis deg blid med denne maten.
Denne uka begynner med hjemlig blomkålsuppe, innebærer en snartur til Thailand, en svipptur til Østerrike, før vi ender i Italia. Og det er slettes ikke noe dårlig utgangspunkt for en fin matuke! Her er ukens ukemeny.
Mandag: Blomkålsuppe
Blomkålsuppe er nydelig i sin reneste form, men jeg synes at krutonger, bacon og finsnittet gressløk som garnityr gjør den helt uimotståelig. Det tar faktisk ikke lengre tid å lage den med dette tilbehøret, for alt dette klarer du å lage mens suppa koker - ikke sant?
Tirsdag: Fiskeform med laks
En enkel fiskeform er en av de beste løsningene på travle hverdager. Du kan faktisk klargjøre denne kvelden i forveien ved å hakke grønnsaker, vende inn med crème fraîche, og dekke det til i kjøleskapet. Samme med fisken.
Onsdag: Kjøttboller av kylling
Kjøttboller av kylling står på menyen denne dagen. De får en god smak av rosmarin og salvie. Kyllingkjøttboller lages ved å blande kyllingkjøttdeig, løk, brødkrum og krydder. Lag golfballer og kok dem i kraft i 7-8 minutter.
Du kan lage ris til, men det er ikke strengt tatt nødvendig.
Torsdag: Thaisuppe med fisk
Thaisuppe er superpopulært. Og denne gangen har jeg med en variant med fisk. Papaya er med i oppskriften, men om du ikke finner det kan du bare droppe den.
Det er heller ingenting i veien for å bruke kamskjell, reker eller annen fisk i stedet for sei. Faktisk kan du også bruke kylling i denne thaisuppa.
Fredag: Pai med ost
Noen liker å spise tidlig fredagsmiddag. Fredagen blir nemlig god med nybakte rundstykker og denne ostepaien. Jeg ville også satt fram flere pålegg, laget eget peppermakrellpålegg (gjort i en fei!) og dessuten en flaske med sprudlende bobler. Men, det er kanskje bare meg?
Lørdag: Wienerschnitzel med remulade
Det er på høy tid å teste ut den ærverdige svinesnitselen - særlig med denne kule oppskriften! Du ser video av hvordan det gjøres her. Legg også merke til den gode remuladen.
Søndag: Lasagne
En herlig lasagne avslutter denne uka. Skjønt, lasagne? Det kan diskuteres. I denne oppskriften brukes vanlig pasta. Mens andre diskuterer autentisiteten kan du kose deg med deilig lasagne med ostesaus, pastaskruer og du!, lag gjerne en liten salat og noen supre hvitløkbaguetter til.
Han en smakfull uke!
Ingredienser:
1 stk Løk
2 stk Blomkål
2 dl Kremfløte
5 skiver Bacon
3 skiver Loff
Salt og nykvernet pepper
1 ts Muskat
1 ss Gressløk
Olivenolje
Les også:
Fiskeform med laks og sei
Kabalen med hverdagsmiddagen går bestandig bedre opp når jeg kan lage hele middagen i én og samme form. Veldig lettvint å lage og behagelig liten oppvask i etterkant.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
5 stk Poteter
2 stk Gulrøtter
1 stk Brokkoli
1 dl Vann
1.5 dl Crème fraîche
300 g Laksefilet uten skinn og bein
300 g Seifilet
1 stk Purreløk
1 ts Salt og nykvernet pepper
Denne saken ble første gang publisert 07/04 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.