Denne uka begynner med hjemlig blomkålsuppe, innebærer en snartur til Thailand, en svipptur til Østerrike, før vi ender i Italia. Og det er slettes ikke noe dårlig utgangspunkt for en fin matuke! Her er ukens ukemeny.

Mandag: Blomkålsuppe

Blomkålsuppe er nydelig i sin reneste form, men jeg synes at krutonger, bacon og finsnittet gressløk som garnityr gjør den helt uimotståelig. Det tar faktisk ikke lengre tid å lage den med dette tilbehøret, for alt dette klarer du å lage mens suppa koker - ikke sant?

Tirsdag: Fiskeform med laks

En enkel fiskeform er en av de beste løsningene på travle hverdager. Du kan faktisk klargjøre denne kvelden i forveien ved å hakke grønnsaker, vende inn med crème fraîche, og dekke det til i kjøleskapet. Samme med fisken.

Onsdag: Kjøttboller av kylling

Kjøttboller av kylling står på menyen denne dagen. De får en god smak av rosmarin og salvie. Kyllingkjøttboller lages ved å blande kyllingkjøttdeig, løk, brødkrum og krydder. Lag golfballer og kok dem i kraft i 7-8 minutter.

Du kan lage ris til, men det er ikke strengt tatt nødvendig.

Torsdag: Thaisuppe med fisk

Thaisuppe er superpopulært. Og denne gangen har jeg med en variant med fisk. Papaya er med i oppskriften, men om du ikke finner det kan du bare droppe den.

Det er heller ingenting i veien for å bruke kamskjell, reker eller annen fisk i stedet for sei. Faktisk kan du også bruke kylling i denne thaisuppa.

Fredag: Pai med ost

Noen liker å spise tidlig fredagsmiddag. Fredagen blir nemlig god med nybakte rundstykker og denne ostepaien. Jeg ville også satt fram flere pålegg, laget eget peppermakrellpålegg (gjort i en fei!) og dessuten en flaske med sprudlende bobler. Men, det er kanskje bare meg?

Lørdag: Wienerschnitzel med remulade

Det er på høy tid å teste ut den ærverdige svinesnitselen - særlig med denne kule oppskriften! Du ser video av hvordan det gjøres her. Legg også merke til den gode remuladen.

Søndag: Lasagne

En herlig lasagne avslutter denne uka. Skjønt, lasagne? Det kan diskuteres. I denne oppskriften brukes vanlig pasta. Mens andre diskuterer autentisiteten kan du kose deg med deilig lasagne med ostesaus, pastaskruer og du!, lag gjerne en liten salat og noen supre hvitløkbaguetter til.

Han en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Ingredienser:

1 stk løk

2 stk blomkål

2 dl kremfløte

5 skiver bacon

3 skiver loff

salt og nykvernet pepper

1 ts muskat

1 ss gressløk, finhakket

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Marit Røttingsnes Westlie

Fiskeform med laks og sei

Kabalen med hverdagsmiddagen går bestandig bedre opp når jeg kan lage hele middagen i én og samme form. Veldig lettvint å lage og behagelig liten oppvask i etterkant.

Til 4 porsjoner:

5 stk poteter

2 stk gulrøtter

1 stk brokkoli

1 dl vann

1,5 dl crème fraîche

300 g laksefilet uten skinn og bein

300 g seifilet

1 stk purreløk

1 ts salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

BBCLifestyle

Kjøttboller med kylling

Kyllingboller med rosmarin. Prøv det!

Til 4 porsjoner:

1 ss olivenolje

1 stk rødløk

70 g pancetta eller bacon

1 ss rosmarin, hakket

6 bl salvie, hakket

400 g kyllingkjøttdeig

1 neve persille hakket

1 neve brødrasp

50 g skallet av en halv sitron

50 g parmesan

1 stk eggehvite

1 stk squash

200 g grønnkål eller spinat

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Thaikokossuppe med fisk og salat

En frisk, god og varmende thaisuppe. Den tar ca. 45 minutter å lage, men vanskelig er den ikke. Lag eventuelt en stor porsjon og frys ned litt til senere bruk.

Til 4 porsjoner:

1 stk paprika, rød

1 stk agurk

2 ts Revet ingefær, frisk, bit, (ca. 10 g)

1 stk Hakket sitrongress

sitronsaft

1 stk skall av lime

1 stk lime, saften

5 dl kokosmelk

4 dl grønnsaksbuljong

300 g seifilet

Salat

1 stk papaya

1 pk sukkererter

1 stk chili, rød

Frisk thaibasilikum

0,5 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Pai med ost

Pai med ost er så godt når du bruker riktig ost. Finner du comte er din lykke gjort.

Til 4 porsjoner:

Bunnen (som også kan lages av ferdig butterdeig)

135 g smør, romtemperert

250 g hvetemel

5 cl vann

1 ts salt

Fyllet

200 g revet ost, helst comté

3 stk purreløk

2,5 dl melk

2,5 dl kremfløte

15 g mel

3 stk egg

salt og nykvernet pepper

muskat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Svinesnitzel

Svinesnitzel med en veldig, veldig sprø overflate - det blir ikke bedre enn med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Snitzel

4 skiver flatbiff

salt og nykvernet pepper

1 stk egg

4 ss hvetemel

4 ss griljermel

2 dl cornflakes

olje

Remulade

1 stk egg

1,5 dl solsikkeolje

2 ss kapers

1 ts sennep

8 stk sylteagurk

urter, friske

Smørdampede grønnsaker

2 stk gulrøtter

2 stilk stangselleri

0,5 stk brokkoli

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Til 4 porsjoner:

1 stk rødløk

1 stk gulrot

1 stilk stangselleri

1 fedd hvitløk

0,5 kg kjøttdeig

2 stk tomatboks

1 ss sukker

5 ss flytende kylling buljong, eller én buljongterning

1 dl rødvin

150 g ost

0,5 stk sitron, finrevet skall (kun det gule)

4 dl melk

2 ss smør

2 ss hvetemel

300 g pasta rør, eller lignende

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!