Vi lager med jevne mellomrom matvideoer her på Klikk. I denne ukens ukemeny har jeg linket opp tre videoer som jeg håper kan være til hjelp og inspirasjon.

I denne ukens ukemeny får du pasta, en fiskerett fra Marokko, en rask tomatsuppe, fiskeburger, og så runder vi av med en heidundrende svinestek. Her er menyen!

Mandag: Penne med blåmuggost

Vi begynner uka lett og forsiktig. Her er det simpelthen brokkoli som får lov ti å komme på festen til pasta og blåmuggost. Jepp! Det er kjøttfri mandag.

Tirsdag: Marokkansk fiskerett

Denne tirsdagen får du masse smaker for en billig penge. Den marokkanske fiskeretten kan du se hvordan lages her. Det som gjør den super er krydderblandingen ras el hanout. Den kan være vrien å få tak i, men du kan lage en selv ved å blande malt spisskum, malt paprikapulver, nellik, malt koriander og kardemomme.

Onsdag: Rask tomatsuppe

Dette er den raske versjonen av tomatsuppa (og du ser hvor fort det går i denne videoen). Du kan gjerne ha kjøttboller, eller bare biter av kjøttdeig, i tomatsuppa. Dryss over revet parmesan for å gi den et godt løft.

Torsdag: Fiskeburger

For alle som har barn er dette en suveren oppskrift. Du kan selvsagt bare servere ferdigkjøpte fiskekaker som burger, men du verden så lett og godt det er å lage dem selv. Har du en kjøkkenmaskin er dette en lek!

Fredag: Kjøtt og karri

En skikkelig gryte med karri og kjøtt er deilig å ha en fredags kveld. Ikke la deg skremme av ingredienslisten - det meste er krydderier.

Ikke skipp yoghurt og koriander ved servering - det gir denne retten det friske preget den trenger (får du ikke tak i tykk yoghurt, så siler du ut vannet av vanlig yoghurt gjennom et kaffefilter som du setter i en sil som henger på ei gryte til den blir tykk nok).

Lørdag: Grillspyd med lam og mynteyoghurt

Denne lørdagen blir vellykket med gode grillspyd av lam. Merk deg oppskriften! Den er også svært godt egnet for grillsesongen...

Søndag: Svinestek

Inviter noen venner, kjøp et par flasker rødvin og en svinestek og gjør søndagen til en fest. Om du følger oppskriften (se video her), så får du altså bakte poteter med kryddersmør, glaserte grønnsaker med hakkede nøtter og en saftig stek med svisker og sopp. Det er en skikkelig avslutning på helgen!

Ha en smakfull uke!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Mandag:

Mari Svenningsen

Penne med blåmuggost og brokkoli

Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.

Til 4 porsjoner:

500 g brokkoli

2 ss smør

1 stk løk

1 ts paprikapulver

0,5 ts chilipulver

1,5 dl hvitvin eller eplejuice

1,5 dl kremfløte

150 g blåmuggost

2 ss mandelflak

500 g penne

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

BBCLifestyle

Marokkansk fiskerett

Denne fiskeretten henter krydderiene fra Nord-Afrika.

Til 4 porsjoner:

2 ss olivenolje

1 stk rødløk, grovt hakket

1 stk søtpotet, i biter

1,5 ts ras el hanout, krydder blanding (se nedenfor)

1 neve aspargesbønner

400 g tomater på boks

1 stk rød chili

2 ts brunt sukker

2 ts fiskesaus (asiatisk)

0,5 stk lime, saften

500 g hvit fisk efilet i biter

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Superrask tomatsuppe

Her har du kanskje den raskeste tomatsuppe som finnes!

Til 1 porsjon:

1 stk sjalottløk

1 stk tomatboks

1 ss sukker

1 ss eplecidereddik

1 ss kyllingbuljong

2 ss kremfløte

1 ss oregano

150 g kjøttdeig

parmesan

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Øystein Westlie

Fiskeburger med hvitløkmajones

Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk!

Til 4 porsjoner:

Fiskeburger

0,5 stk rødløk

1 fedd hvitløk

5 kvist persille

25 g smør

1 dl melk

600 g seifilet

1,5 ts salt

1 ss olivenolje

Hvitløkmajones

2 fedd hvitløk

2 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 ss sitronsaft

salt og pepper

Til burgeren

4 stk hamburgerbrød

salatblader

tomat

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Øystein Westlie

Curry med kjøtt og ris

Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Les gjennom alt før du begynner.

Til 4 porsjoner:

Ris

4 dl ris

6 dl vann

1 ts salt

Marinade

15 stk safrantråder

1 ss h-melk

30 g ingefær, fersk

2 stk rød chili

8 fedd hvitløk

30 g mango

2 ss gresk yoghurt

1 ts gurkemeie

2 ss tomatpuré

1 ts sukker

400 g mørbradstek

Krydderblanding

2 stk løk

1 dl olivenolje

1 stk kanelstang

2 stk kardemomme

2 stk nellikspiker

2 stk laurbærblad

1 ts salt

Til servering

gresk yoghurt

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Linnea press

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Farsen

600 g lammekjøtt uten ben, kvernet. Eller vanlig kjøttdeig

1 stk løk hakket

2 stk hvitløksfedd

1 stk egg

2 ss tomatpuré

2 ts paprikapulver

3 ss vann

1 dl persille hakket

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

olivenolje, til pensling

Mynteyoghurt

4 dl matyoghurt

2 stk hvitløksfedd

2 ss mynte, frisk, hakket

2 ss olivenolje

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Varm bulgursalat med aprikoser

1,5 dl bulgur

3 dl vann

1 stk grønnsaksbuljong

1 bokser kikerter

100 g aprikos, tørkede

2 stk hvitløksfedd

1 ss spisskummenfrø

1 ss olivenolje

0,5 stk sitronskall

3 ss koriander, frisk, hakket

0,5 ts salt

3 dråpe tabasco

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Svinestek med svisker

Svinestek er en suveren måte å nyte godt svinestek på. I denne oppskriften får du svinestek med svisker, salvie

Til 4 porsjoner:

Svinestek

15 stk poteter

15 stk champignon

1 stk svinestek

olje

salt og nykvernet pepper

10 stk svisker, stenfrie

1 stk sitron

4 ss cognac

1 fedd hvitløk

0,5 potte salvie, frisk

Glasserte grønsaker

3 stk gulrot

150 g aspargesbønner

2 ss smør

2 ss honning

50 g valnøtter

50 g pistasjenøtter

Kryddersmør

1 ts estragon, tørket

1 ts timian, tørket

1 ts rosmarin, tørket

1 fedd hvitløk

5 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!