En nye uke krones med masse deilige middager!

Mandag: Couscous med spekeskinke

For eventuelle nye brukere: Couscous er dobbelt så raskt å lage som pasta. Varm opp vann og la det svelle i to-tre minutter. Og hurtigheten er ikke engang den gode nyheten. Det beste med couscous er anvendeligheten og at det er lett å smaksette. I denne oppskriften får couscousen et uventet møte med norsk spekeskinke. Det var det neppe mange som forutså. Perfekt hverdagsmat som lages på fem-ti minutter.

Tirsdag: Pasta med chorizo

SIden du brukte 5-10 minutter på middagen i går, har du kanskje 10-12 minutter i dag? Denne tar i alle fall ikke lang tid å lage. Får du først dilla på chorizo har du mye å glede deg til. For eksempel kyllinggryte med chorizo eller linsesuppe. Men denne retten er en flott introduksjon til den spanske pølse: pasta, grønne bønner og chorizo!

Onsdag: Selleriesuppe

Sellerisuppe gjør hverdagen litt grønnere. I oppskriften finner du noen morsomme triks som gjør suppa mer spennende og enklere å variere: Ha over smuldret blåmuggost, dryss på masse, frisk dill, rør inn litt sennep, legg på noen reker eller skiver av kamskjell. Ditt valg!

Torsdag: Kveitemiddag

Hverdagfesten er i gang når kveitemiddagen står for tur. Kveita er den mest staselige fisken på besøk denne uka. Spandér på deg å lage noen gode ovnsbakte poteter, med dette artige trikset, eller denne gode potetmosen.

Kveita serveres ellers med persillerøtter og sitronsaus.

Fredag: Fletteloff med skagenrøre og annet pålegg

Fredagskosen kan være taco (hørt at noen liker det... Har alle sjekket dette knippet med taco-triks?), men hva med å stille på fredag med nybakt fletteloff og skagenrøre? Jo, det tror jeg alle setter pris på.

Lørdag: Cæsarsalat med kylling

Salat på lørdag? Jo, det går bare an når vi snakker om mektig cæsarsalat! For om det funker for keiseren, ja, da funker det på lørdag også. Vi må jo ikke glemme at denne oppskriften har både bacon, kylling og en heidundrande dressing over seg.

Til dessert? Jo, er du i det rette hjørnet, er denne her en mektig, sjokoladedryppende fristelse.

Søndag: Fiskegrateng

Denne fiskegratengen er så god at den fortjener å rammes inn. Det er hovedsakelig to triks som gjør denne bedre enn andre fiskegratenger. For det første er det toppen som består av potetmos med eggeplommer. Dermed får du en liten herlig knekk på toppen. Triks nummer to er å bruke en liten andel med røkt fisk gratengen. Da får fiskegratengen mer dybde og smak.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Couscous med spekeskinke

Couscous som ikke verden har sett maken til.

Ingredienser:

4 dl couscous

3 dl vann

2 ss kyllingbuljong, eller to terninger

8 skiver spekeskinke

50 g smør

1 stk rød paprika

1 stk gul paprika

0,5 stk agurk

1 fedd hvitløk

1 stk løk

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Christopher Sjuve

Enkel pasta med chorizo

En enkel pastarett du lager på noen få strakser...

Til 2 porsjoner:

200 g pasta, gjerne penne

50 g pesto

100 g bønner, lange, grønne bønner

50 g fetaost

10 skiver chorizopølse

2 stk tomater

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Sellerisuppe

Det er slik du lager sellerisuppe. Enkelt og elegant.

Ingredienser:

1 stk løk

2 fedd hvitløk

3 ss kylling buljong (eller to terninger)

1 stk selleri, ca 10-12 stenger

2 dl kremfløte

1 l vann

salt og pepper

olivenolje

1 klype timian, frisk

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Kveitemiddag

En kveitemiddag blir velykket med persillerøtter og denne sausen.

Ingredienser:

2 skiver kveite (omtrent 200 gram hver)

4 stk persillerot

persille eller gressløk

4 stk laurbærblad

Sitronsaus

2 stk eggeplomme, romtemperert (viktig)

1 ts vann

1,5 dl solsikkeolje

0,5 dl olivenolje

salt og pepper

0,5 stk sitron

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Fletteloff

Fletteloff har aldri vært bedre... Sjekk denne oppskriften på flott fletteloff.

Ingredienser:

1 pk tørrgjær

2 dl vann

2 stk egg

1 ts salt

2 ss olje

2 ss sukker

500 g hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Cæsarsalat med kylling

En klassiker som garantert blir en suksess.

Ingredienser:

1 bt salatblader etter eget ønske

2 stk kyllingbryst

150 g bacon

3 skiver loff eller annet brød

olje til pensling

salt og pepper

Dressing

2 stk eggeplomme

2 ts dijonsennep

2 fedd hvitløk

0,5 stk sitron, saften av den

2 dl olje, oliven eller raps

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Til 6 porsjoner:

100 g kantareller

2 stk purre

Potetmos

1 kg poteter

200 g smør

3 stk eggeplomme

Fisk

200 g røkt kolje, eller blåkveite, uten bein)

400 g laks, uten bein

400 g torsk, uten bein

Hvit saus

35 g smør

35 g hvetemel

2 dl melk

2 dl kremfløte

1 ss estragon, tørket

salt og pepper

3 ss flytende fiskekraft, eller to terninger

4 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!