Ukemeny med middager

Denne ukemenyen sprer glede til familien, hjernen, kroppen, magen...

Så om ikke alt annet er på stell, er det i hvert fall ikke maten det ska l stå på.

Publisert Oppdatert

 

Mandag: Omelett som ikke er omelett

Dette er ikke en vanlig omelett (slik som denne), men en høy, deilig og fyldig variant. Og så steker du den i ovnen.

 

Tirsdag: Dampet torskefilet

Torskefileten som serveres her kommer sammen med fine grønnsaker, men prikken over i'en i denne oppskriften er sausen. I utgangspunktet skal du spandere et lite glass hvitvin, men det kan du unngå om du blander sammen litt eddik og vann.

 

Onsdag: Kjøttboller med grønn pasta

Dette er en genial måte å lage kjøttboller og pasta litt sunnere. Og det er spinatsausen som gjør susen. Bland spinat og
crème fraîche sammen, så har du starten på en fin-fin saus. Du kan også kjøre den glatt om du vil.

 

Torsdag: Luksusfiskesuppe

I denne elegante fiskesuppa finner du både safran og hummerkraft.

Vent!

Ikke fortvil!

Det er slettes ikke nødvendig med hummerkraft. Fiskekraft går helt fint. Men, om du finner skalldyrkraft, så kan du bruke det.

Tips: Neste gang du spiser reker, stek skallene litt, kok ut kraften med vann, en vinslant og litt urter. Sil det av og frys ned i terninger - så blir fiskesuppene dine enda bedre!

 

Fredag: Chimi-hvafornoe...?

Chimichanga er morsomt å si, gøy å lage og kult å spise. Smaksbildet er ikke spesielt langt unna taco, men de bakes i ovnen og osten smelter... Sjekk videoen her!

 

Lørdag: Spansk panne

Det er på høy tid å skape seg denne fantastisk, gule, solstrålende pannen fra Spania. Du må skaffe deg litt blåskjell, reker, kyllingklubber, safran og ris (paellaris eller risottoris). Da er du i gang!

Det finnes egne panner for å lage paella. Det blir litt lettere siden de rommer så mye, men det går helt fin å lage det i en vanlig stekepanne.

 

Søndag: Kjøttpudding

Denne kjøttpuddingen er et mer enn verdig punktum for en hvilken som helst uke.

Lag en dugelig og fin, brun saus til. Til sånn mat er glasserte gulrøtter nydelig.

Men, jeg er veldig svak for verdens beste gulrotsalat, når sant skal sies.

 

Erik Hannemann

Omelett på ny måte

Dette er kulere måte å få digg omelett på.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Egg

1 stk Purre

50 g Chorizopølse

2 ss Revet parmesan

1 dl Fløte

Smør, mykt

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag