Ukemeny middager

Proppfull av god mat

Her er maten alle elsker

Publisert Oppdatert

Denne uka får du smake kjøttkaker slik mammaer over hele landet alltid har laget dem. Du får også stifte bekjentskap med potene fra mathovedstaden og tacoens utfordrer: Chimichanga.

 

Mandag: Kjøttboller fulle av smak

Vi kickstarter uka med noen smaksbomber fra Marokko!

Finn fram krydderne - og her kommer tipset: Ha gjerne alle krydderne i en tørr stekepanne. Varm dem forsiktig opp, rør rundt og kjenn hvordan smakene forsterkes.

 

 

Tirsdag: Fisken fra Marokko

For første gang (i ukemenyenes historie) holder vi oss i samme land to dager på rad!

Vi serverer fiskesuppe - også fra Marokko. Se videoen her og la deg inspirere:

Ove Lindfors, Linnea Press

Kjøttboller fra Marokko

Deilig krydrede kjøttboller som kokes rett i den kraftige tomatsausen med kanel og rosiner. Bulgur eller couscous passer til, eller våre hjemlige byggryn.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Kjøttdeig

0.5 stk Løk

2 stk Hvitløk, presset

1 stk Egg

1 ts Salt

0.25 ts Pepper

1.5 ts Spisskum

1 stk Sitronskall, revet

3 ss Koriander, frisk, hakket

2 stk Løk

2 stk Hvitløk

1 ss Olivenolje

1 ss Tomatpuré

2 bokser Hakkede tomater

1 dl Vann

2 stk Buljongterning

0.5 ts Spisskum

1 stk Kanelstang

1 dl Rosiner

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

Koriander, frisk, hakket

 

Onsdag: Potetene fra mathovedstaden

Så går reisen nordover. Vi skal til den franske matmekkaet Lyon. Og der finner vi poteter. Men, Lyon hadde ikke vært noe makmekka om de bare serverte kokte poteter.

Nei.

Her får du en ny og inspirerende måte å lage potetene på. Server gjerne til stekt laks - helst laget på denne måten.

 

Torsdag: Østlandske blåskjell

Blåskjell er på sitt beste på vinterstid. Prøv denne thai-oppskriften og la deg imponere over egne kunnskaper på kjøkkenet.

 

Fredag: Tacoens utfordrer

Chimichanga er den siste utfordren til fredagstacoen!

Den er på ingen måte ulik. Men, det er mindre gris. Sjekk videoen her!

 

Lørdag: Verdens beste ovnsbakte kylling

Å bake en kylling i ovnen er givende når du får det til. Denne oppskriften på bakt kylling er en garanti for et saftig og vellykket måltid.

 

 

Søndag: Kjøttkaker slik mammaer laget dem

Og så avslutter vi på hjemmebane. Her er det kjøttkaker, akkurat slik som mor lager dem, på menyen.

Jeg er så konvensjonell av jeg anbefaler fløtegratinerte poteter.

 

 

Ha en smakfull uke!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag