Mandag: Omelett som ikke er omelett

Dette er ikke en vanlig omelett (slik som denne), men en høy, deilig og fyldig variant. Og så steker du den i ovnen.

 

Tirsdag: Dampet torskefilet

Torskefileten som serveres her kommer sammen med fine grønnsaker, men prikken over i'en i denne oppskriften er sausen. I utgangspunktet skal du spandere et lite glass hvitvin, men det kan du unngå om du blander sammen litt eddik og vann.

 

Onsdag: Kjøttboller med grønn pasta

Dette er en genial måte å lage kjøttboller og pasta litt sunnere. Og det er spinatsausen som gjør susen. Bland spinat og
crème fraîche sammen, så har du starten på en fin-fin saus. Du kan også kjøre den glatt om du vil.

 

Torsdag: Luksusfiskesuppe

I denne elegante fiskesuppa finner du både safran og hummerkraft.

Vent!

Ikke fortvil!

Det er slettes ikke nødvendig med hummerkraft. Fiskekraft går helt fint. Men, om du finner skalldyrkraft, så kan du bruke det.

Tips: Neste gang du spiser reker, stek skallene litt, kok ut kraften med vann, en vinslant og litt urter. Sil det av og frys ned i terninger - så blir fiskesuppene dine enda bedre!

 

Fredag: Chimi-hvafornoe...?

Chimichanga er morsomt å si, gøy å lage og kult å spise. Smaksbildet er ikke spesielt langt unna taco, men de bakes i ovnen og osten smelter... Sjekk videoen her!

 

Lørdag: Spansk panne

Det er på høy tid å skape seg denne fantastisk, gule, solstrålende pannen fra Spania. Du må skaffe deg litt blåskjell, reker, kyllingklubber, safran og ris (paellaris eller risottoris). Da er du i gang!

Det finnes egne panner for å lage paella. Det blir litt lettere siden de rommer så mye, men det går helt fin å lage det i en vanlig stekepanne.

 

Søndag: Kjøttpudding

Denne kjøttpuddingen er et mer enn verdig punktum for en hvilken som helst uke.

Lag en dugelig og fin, brun saus til. Til sånn mat er glasserte gulrøtter nydelig.

Men, jeg er veldig svak for verdens beste gulrotsalat, når sant skal sies.

 

Mandag:

Erik Hannemann

Omelett på ny måte

Dette er kulere måte å få digg omelett på.

Til 4 porsjoner:

1 stk egg

1 stk purre

50 g chorizopølse

2 ss revet parmesan

1 dl fløte

smør, mykt

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Robin Balas

Dampet torskefilet med sitronsmørsaus

Fisken blir ekstra god, fordi den dampes på rist over kokende vann.

Til 4 porsjoner:

700 g torskefilet uten skinn

2 ts salt

Sitronsaus

0,5 stk løk, hakket

1,5 dl hvitvin

1 stk laurbærblad

3 stk pepperkorn

1 dl fiskekraft

1 dl kremfløte

150 g smør, helst usaltet

0,5 stk sitron, saften av den

salt og pepper

Glaserte grønnsaker

2 stk gulrot

1 stk kålrot skalk

1 stk stor nepe

1 ss smør

1 ts sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Helge Eek

Kyllingkjøttboller med spinatpasta

Kjempegode kyllingkjøttboller blir bare enda bedre i følge med pasta og deilig kremet spinatsaus.

Til 3 porsjoner:

Kyllingkjøttboller

400 g kyllingkjøttdeig

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

50 g parmesan, nyrevet

0,5 stk rød chili, finhakket

3 fedd hvitløk, finhakket

Spinatsaus

1 pk frossen spinat

3 dl crème fraîche

2 fedd hvitløk, finhakket

1,5 dl hvitvin eller hønsebuljong

2 dl ost, revet

salt og nykvernet pepper

Tilbehør

tagliatelle

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Foto: Erik Hannemann

Chimichanga

Til 4 porsjoner:

4 stk tortilla

400 g kyllingkjøtt, stekt eller kokt

100 g ost, revet

3 stk paprika

4 ss salsa

1 ts spisskum

1 ss koriander, malt

1 ss oregano tørket

salt og nykvernet pepper

1 ts cayennepepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Christopher Sjuve

Paella

Paella er spanias nasjonalrett. Nydelig mat som er morsom å lage sommer som vinter.

Til 4 porsjoner:

20 stk kyllingklubber

2 stk løk

3 stk hvitløksfedd

300 g paellaris

2 dl hvitvin (eller tørr sherry)

2 stk store tomat

1 ts cayennepepper

1 klype safran

1 stk paprika, rød

200 g erter

25 stk reker

0,5 kg blåskjell

3 ss finhakket persille

1 stk sitron

salt og pepper

1,5 l fiskebuljong ebuljong (bland gjerne ut ferdigkjøpt)

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Kjøttpudding

Hjemmelaget kjøttpudding er godt og enkelt å lage.

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

400 g kjøttdeig av svin

4 dl melk

2 ss potetmel

1 stk egg

1 ts muskat, malt

1 ts ingefær, malt

2 stk løk

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!