Denne uka byr vi på grillet makrell, asparges, sellerirotremulade og hamburger med overraskelse.

Det er bare å glede seg!

Mandag: Klarer du dressingen er mye gjort

Dette er en klassiker. Og den er vel verdt å bli kjent med. Hemmeligheten ligger i den gode dressingen!

Du ser hvordan det hele lages her.

Tirsdag: Grillet makrell

Duften av grillet makrell markerer vårens anmarsj for alvor.

Og dersom du tenker at det er vrient, så sjekk moralen i denne historien.

Onsdag: Vår pasta

En pastarett med asparges får deg i skikkelig godt humør! Ja, og når du spanderer litt bacon på pletten så er den ingen som griner på nesa over det.

Torsdag: Røkt laks med sellerirotremulade

Sellerirotremulade lager du enkelt ved å bruke en stavmikser. Bland sammen eggeplommer, olje, sennep og litt urter med fyrstikker av sellerirot.

Legg noen skjeer av dette på tallerkenen og legg skiver av røkt laks på toppen. Middagen er ferdig!

Fredag: Indiske spyd

Indiske kyllingspyd kan du enten steke på grillen, eller legge i ovnen (bruk gjerne grillelementet).

Selv synes jeg krydret mat blir ekstra god med en kremet potetsalat, slik som denne.

Lørdag: Hamburger med overraskelse

Slik lager jeg hamburgerdressing: Bland sammen omtrent like deler ketchup, sennep og majones.

Ferdig.

Den kan du gjerne bruke på denne hamburgeren også. Det er morsomt å gjemme ting i burgeren, det kan være en god ost eller - et egg!

Søndag: Chimichanga

Denne retten kan gi nytt liv til kyllingrestene, men du kan selvsagt også bruke kjøttdeig (eventuelt av kylling).

Her er videon av hvordan lager dem!

Mandag:

Erik Hannemann

Grillskiver med nydelig salat

Dette er den raskeste middagen du kan lage på grillen.

Til 2 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 ts sennep

3 ss olivenolje

12 bl lollosalat

6 stk grillskiver

0,5 stk lime

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Øystein Westlie

Grillet makrell

Bli en mester til å grille makrell i sommer!

Til 4 porsjoner:

4 stk makrell

2 ts salt og nykvernet pepper

3 stk sitron

1 kvast timian

1 ss rapsolje

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Pasta med asparges

Enkle pastaretter får vi ikke nok av. Her er en kul variant med asparges og bacon.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta, penne

12 stk asparges

1 fedd hvitløk

4 ss pinjekjerner

olivenolje

8 skiver bacon

3 ss sitronsaft

salt og nykvernet pepper

75 g parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Sellerirotremulade med røkt laks

Middag med fisk på 20 minutter? Ikke noe problem.

Til 4 porsjoner:

Sellerirotremulade

3 ss sennep, gjerne Dijon

3 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 stk sitron

1 stk sellerirot

12 stk oliven

salt og nykvernet pepper

urter, gjerne persille, gressløk eller timian

8 skiver røkelaks

200 g ris, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Indisk kylling på grillen

Dette grillspydet har masse, masse god smak.

Ingredienser:

2 stk kyllingbryst

2 dl yoghurt

0,5 stk løk

1 ss ingefær

1 ts chilipulver, eller mindre om du ikke vil ha det for sterkt

1 ts kanel

1 ts kumin

1 ts kardemomme

2 stk nellikspiker

salt og pepper

2 ss sitronsaft

1 ts gurkemeie

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Hamburger med egg

En hamburger blir mer interessant med et egg i midten.

Til 1 porsjon:

200 g kjøttdeig

1 stk egg

1 ts salt

2 skiver ost

1 stk hamburgerbrød

0,5 stk løk

1 fedd hvitløk

1 stk champignon

2 stk salatblader

2 skiver tomat

Dressing

1 ss sennep

1 ss ketchup

1 ss majones

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Foto: Erik Hannemann

Chimichanga

Til 4 porsjoner:

4 stk tortilla

400 g kyllingkjøtt, stekt eller kokt

100 g ost, revet

3 stk paprika

4 ss salsa

1 ts spisskum

1 ss koriander, malt

1 ss oregano tørket

salt og nykvernet pepper

1 ts cayennepepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!