Ukemeny med sommerstemning

Ukemeny med sommerstemning

Det blir raskere sommer med denne maten.

UKEMENY: På denne ukens ukemeny for du blant annet smake på nydelig lammekebab og den elegante torskeretten som gjør livet litt lettere.
UKEMENY: På denne ukens ukemeny for du blant annet smake på nydelig lammekebab og den elegante torskeretten som gjør livet litt lettere. Foto: FOTO: Linnea Press
Sist oppdatert

På denne ukens ukemeny for du blant annet smake på nydelig lammekebab og den elegante torskeretten som gjør livet litt lettere.

Mandag: Pandorato

Pandorato er det kule, italienske smørbrødet. Cluet er å fylle en tykk loffskive (eller brødskive), som nesten er delt i to, med mozzarella og spekeskinke. Den dypper du i en blanding av melk og piskede egg. Da gjenstår det bare å steke det gyllent i stekepanna.

Tirsdag: Bakt torsk med couscous og urter

Dette er kjapp hverdagsmat på sitt beste. Smør torsken med sennep, hakk friske urter og ha på en tallerken som du dypper fisken i før du legger den i aluminiumsfolie og baker den i ovnen. Den serverer du til couscous med gulrøtter og vårløk.

Onsdag: Karri med kjøtt

Denne karriretten er en sikker vinner. Ris med karri kjøtt blir suverent når du serverer med gresk yoghurt og masse hakket koriander.

Torsdag: Teriyaki med coleslaw

Teriyaki er en metode hvor du pensler på kjøttet eller fisken mens du steker det. Den er både søt og salt og passer like godt til kylling som til fisk, faktisk. Prøv deg først med noen kyllingbryst! Og så lager du litt deilig coleslaw til.

Fredag: Grillet makrell

Ingenting smaker mer av sommer enn grillet makrell. Du kan også bake den i ovnen med denne oppskriften, men da kan du beregne 20 minutter baketid på 180 grader. Servér den med tilbehøret som "passer til alt"

og noen nypoteter.

Lørdag: Lammekebab med mynteyoghurt

Om du ikke få tak i bulgur er ikke det så nøye. Bruk gjerne couscous eller linser i stedet.

Eller er det en lek å lage

Søndag: Pulled pork

Denne kan du sette i gang etter frokost. Så er de bare å glede seg hele dagen. Pulled pork tar tid, men det er verdt å vente på, ikke sant?

En grønn salat til pulled pork veier opp for det tungt maskuline tilsnittet denne retten har. Om vi da griller salaten - da har vi i alle fall funnet et salatkompromiss.

Det er godt med nybakt brød til også, prøv deg gjerne med en fougasse.

Ha en smakfull uke!

Christopher Sjuve

Pandorato

Pandorato er en kul italiensk sandwich du steker i panna. Prøv en da vel!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Mozzarella

1 stk Loff

2 stk Egg

1.5 dl Melk

Pepper, kvernet

8 skiver Spekeskinke

stk Sardin

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Torsk med urter og couscous

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

700 g Torskefilet

2 ts Dijonsennep

1 ts Salt

Pepper, kvernet

1 kvast Timian

1 neve Basilikum

2 stk Gulrøtter

1 stk Vårløk

1 ss Olivenolje

0.5 ts Salt

Pepper, kvernet

4 dl Couscous

4 dl Vann

Denne saken ble første gang publisert 26/05 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også