Ukemeny med sommermat

Sett sommeren på bordet

Vi anbefaler enkel feriemat for å komme i sommerstemning

OPPSKRIFT PÅ SPARERIBS: Det finnes bare en måte lage ekte spareribs på.

OPPSKRIFT PÅ SPARERIBS: Det finnes bare en måte lage ekte spareribs på. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Her er denne ukens meny. Jeg er sikker på at du kommer i skikkelig feriestemning med denne maten. Du får hilse på makrellen, pestoen og gjøre et beskjentskap med den toscanske salatkjempen.

Her er ukens ukemeny!

 

Mandag: Keiserens salat

Den herlige salaten spises verden over, året rundt. Men, spør du meg smaker den best om sommeren.

Ikke alle cæsarsalater lages med bacon, men det gjør denne. Og baconet steker du aller best i ovnen - bare se her.

 

Tirsdag: Enkel sommermiddag

Dette er en rett for de varmeste sommerdagene. Du koker asparges, ruller kokt skinke rundt og serverer med egg. Jeg liker posjerte egg best til den her. Og så gjelder det å skaffe seg en skikkelig god skinke.

 

Onsdag: Lam og pesto

Marit Røttingsnes Westlie har laget denne deilige retten. Og det er skikkelig sommermat når lammekoteletter møter pesto til fest på samme tallerken.

 

Torsdag: Den toscanske superhelten

Den giganten er en blanding av en oppskrift og en institusjon i Toscana. Den friske salaten får smakene av tomat, agurk og olivenolje - men det som setter fart i sakene er rødvinseddiken, faktisk.

Denne salaten står på bordet i tusenvis av italienske hjem gjennom hele sommeren. Panzanella er også svært billig, her er det ingen dyre ingredienser.

 

Fredag: Stekt makrell og epletzatziki

Synet av en stekt makrell gir sol i sinnet - uansett vær. Her blir den servert med epletzatziki.

I oppskriften står at du skal bruke kniv, men jeg synes det er enklere å rive agurk og eple på rivjern. For å raskt få ut litt av fuktigheten pleier jeg å bruke et kjøkkenhåndkle: Legg revet agurk og eple mitt på håndkle, samle hjørnene og skvis ut så mye saft du klarer med hendene.

Nå er du klar til å vende det inn i yoghurt og hvitløk.

 

Lørdag: Ikke spar på ribbene

Ta en titt på videoen så ser du hvor enkelt det er å lage denne.

I oppskriften brukes det kjøttfulle spareribs - ikke det skrinne greiene du vanligvis får i butikken.

Til spareribsene har jeg laget en enkel og grønn salat med aspargesbønner, reddik og tomat.

 

Søndag: Den beste grønnsaken du kan grille

Denne uka avsluttes med min sommerfavoritt, nemlig grillet aubergine.

Oppskriften har jeg hentet fra den supre Simon Hopkinson. Hemmeligheten ligger faktisk i dressingen (som er litt komplisert å lage) og de friske basilikumbladene. Det, sammen med grillede auberginer, er helt suverent.

Det er kanskje ikke tilstrekkelig til en hel søndagsmiddag, men grill gjerne noen gode, sterke pølser til - så kommer du i mål.

 

Ha er herlig, sommerlig matuke!

 

Cæsarsalat med kylling

En klassiker som garantert blir en suksess.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 bt Salatblader

2 stk Kyllingbryst

150 g Bacon

3 skiver Loff

Olje til pensling

Salt og pepper

2 stk Eggeplomme

2 ts Dijonsennep

2 fedd Hvitløk

0.5 stk Sitron, saften av den

2 dl Olje

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag