Ukemeny med oppskrifter

Ukemeny med ny mat

Det er lov å ha det godt. Hver dag.

Publisert Oppdatert

Denne uka byr vi på et fint knippe med retter. Et skikkelig dypdykk i arkivet har gjort det mulig å hente fram retter som ciabatta med tandoorikylling, torsk og bacon samt elgskav med øl!

 

Mandag: Tomatsuppe

Den enkleste oppskriften vil du helst ha på en mandag, ikke sant?

Det som gjør denne suppa god, selvsagt, er den gratinerte osten på toppen. Ta deg tid til det!

 

Tirsdag: Røkt kveite

Røkt fisk finnes nesten alltid i fiskedisken. Jeg har inntrykk av de er flest eldre som kjøper det. Husk: De har levd lenge og vet mye.

Prøv denne retten med poteter og stua gulrot!

 

Onsdag: Kjøttkaker med kålstuing

Dette er å vandre ned "memory lane" for meg. Forhåpentligvis er det flere som har det på samme måten. Det er lett å glemme hvor godt kålstuing egentlig er.

 

Torsdag: Torsk med bacon

Har du hørt noen si at alt blir bedre med bacon?

Vel. De har rett. Det er bare å prøve å spise torsk med bacon, så skjønner du hva jeg mener.

 

Fredag: Ciabatta med tandoorikylling

Dette er skikkelig fredagsmat! Kos deg med å lage "tandoori-kylling" og stift bekjentskap med raita!

 

Lørdag: Elgskav med øl

Aller først: Dette kan du bytte ut med reinsdyrskav. Det er enklere å få tak i, med mindre du er, eller kjenner en, jeger.

Øl og rotgrønnsaker er som setter smak på denne retten.

Søndag: Laks med poteter a la lyonnaise

Dersom du lager deg å lage mat "a la lyonnaise", ja da har du gjort noe godt for deg og alle andre som spiser maten din.

Det er mitt forslag til nyttårsforsett, faktisk.

Teknikken, om man kan kalle det en teknikk, er å steke godt med løk, smaksette med eddik og vende dette inn i andre grønnsaker sammen med masse finhakke persille, eller andre urter.

Verre er det ikke.

 

Ha en smakfull uke!

Marit Røttingsnes Westlie

Deilig tomatsuppe med ostegratinerte brødskiver

Den hjemmelagde tomatsuppeversjonen er ut av en helt annen verden enn posevarianten. Dette er superbillig og god hverdagsmiddag.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Løk

2 fedd Hvitløk

1 ss Olivenolje

1 ts Oregano tørket

0.5 ts Chilipulver

1 ts Salt og nykvernet pepper

2 stk Tomatboks

1 ts Sukker

2 dl Vann

4 skiver Brød

50 g Ost, revet

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag