Ukemeny

Saftig, mettende og sprø mat

Maten som smaker kontinentalt.

Publisert Oppdatert

Denne uken byr vi på pasta carbonara, foriana, risotto og spareribs før vi avslutter denne kontinentale menyen med en saftig og spør wienersnitzel.

Det er bare å glede seg til en ny uke!

Mandag: Pasta som aldri går av moten

Klassikeren pasta carbonara kommer aldri til å gå av moten. Den er rett og slett for god til det. Og det jaggu ikke rart når man blander sammen bacon, ost, egg og pasta.

Jeg savner litt grønnsaker og pleier bare å servere det franskmennene kaller crudité, altså rå grønnsaker.

Tirsdag: Hakk fem ting og lag foriana

Foriana er det få som kjenner til. Det er en nydelig blanding av valnøtter, pinjekjerner, rosiner, oregano og hvitløk. Skrell, hakk og stek - og så blir det den nydeligste sausen til fisk.

Bytt gjerne ut laksen med en annen fisk (det er laks på torsdag denne uken, nemlig). Server gjerne denne retten med bakte poteter og kanskje den beste gulrotsalaten som er laget.

Onsdag: Litt krydder for å holde varmen

Ukens mest krydrede rett kommer fra Thailand. Den er ikke chilisterk, men har nok sting til å varme i høstkulda.

Jeg har til dags dato ikke møtt noen som ikke liker dette.

Torsdag: Høstrisen er best om høsten

Risottoen hører høsten til, synes jeg. Og har du ikke laget det før kan du titte over de viktigste kjørereglene her.

Det tar ganske nøyaktig 18 minutter å koke risotto.

Fredag: Best med en fugl i ovnen

Denne oppskriften på kylling er hentet fra boka Roast Chicken and other stories av Simon Hopkinson, den geniale britiske kokebokforfatteren.

Siden det er fredag, tenkte jeg vi kunne varme opp med litt deilige skjell først. Laget på denne måten kan du helt sikkert spise over 100 skjell uten av det går utover appetitten!

Lørdag: Ikke sparebluss, men...

Spareribs kan lages på grillen, så klart. Men, ovnen er også godt egnet til å tilberede spareribs. Pass på å pensle underveis, helt til du får den gylne, fine gløden som spareribs skal ha.

Til spareribsene foreslår jeg å lage den bondske, men akk så gode, toscanske salaten panzanella .

Søndag: Svinaktig avslutning

Uka avsluttes med en kontinental klassiker, nemlig svinesnitzel. Ta en titt på videoen, så ser du hvordan smørdampede grønnsaker og den deilige remuladen lages.

Ha en smakfull uke!

 

Erik Hannemann

Foriana - saus til laks, pasta og svinekoteletter

Foriana er en saus eller topping som kan brukes til laks, pasta, bruschetta og svinekoteletter. Enkelt å lage og sausen blir en venn for livet.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 dl Valnøtter

1 dl Pinjekjerner

8 fedd Hvitløk

2 ss Oregano tørket

3 ss Rosiner

4 ss Olivenolje

800 g Laksefilet

0.5 stk Sitron

Olje/smør til steking

Salt og nykvernet pepper

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag