Ukemeny

Ukemenyen som gjør deg blid

Her er maten du gleder deg til.

ITALIENSK KLASSIKER: Saltimbocca er en italiensk klassiker som er ganske enkel å lage. Du klarer det, uten problem.

ITALIENSK KLASSIKER: Saltimbocca er en italiensk klassiker som er ganske enkel å lage. Du klarer det, uten problem. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Uken er planlagt!

Og det er jaggu mye å glede seg til. Det er stort sett veldig enkle retter på menyen. Jeg har lagt inn en liten overraskelse til deg på fredag - det gleder jeg meg til!

 

Mandag: Karbonader er først ut

Mange har viltkjøtt liggende i fryseren. Ta det ut på søndag og la det tine i kjøleskapet.

Har du ikke viltkjøtt? Det går fint å bruke vanlig karbonadedeig (eller kjøttdeig).

 

Tirsdag: Torsk på digg blanding

Torsken er på sitt beste på vinterstid. Og den gjør seg godt sammen med dill og squash. Og mandler, om du er glad i det.

 

Onsdag: Eksotisk supersuppe

Ukens første eksotiske innslag kommer fra Thailand. Denne suppa som (i hundrevis av varianter) går sin seiersgang verden rundt er en sikker vinner.

Utfordringen er å finne kokosmelk og sitrongress, ellers er ikke dette vrient å får til!

 

Torsdag: Sausen som ikke er saus

Denne oppskriften synes jeg alltid funker så godt. Det er egentlig en blanding av "aromater" som ikke kvalifiserer til en saus. Det ligner mer på "topping", får å låne et ord fra muffinsland.

Den består av valnøtter, pinjekjerner, rosiner, hvitløk og oregano. Til denne deilige laksen (eller annen fisk) kan du for eksempel servere grønne bønner.

 

Fredag: En overraskelse venter om du kjøper dette...

Saltimbocca er deilig fredagsmat. Om du bestemmer deg for denne ender du med å kjøpe en flaske Marsala. I så fall foreslår jeg at du også baker noen gode biscotti, serverer et glass Marsala til dessert og dypper kjeksen i den... Nydelig!

 

Lørdag: En på kjakan!

Oksekjaker kan være vrient å få tak i. Det kan byttes med oksehaler (fåes som oftest fryst) eller annet kjøtt som skal koke lenge.

Her tenker jeg faktisk at superpotetmosen er suveren til!

 

Søndag: Krydret, varm supe

Uka avsluttes med en fiskerett fra Marokko - her kan du se hvordan den lages.

 

Christopher Sjuve

Elgkarbonader

Elgkarbonader er ikke som andre karbonader.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

800 g Elgkjøtt

0.5 stk Rødløk

0.5 ts Muskat

0.5 ts Ingefær

4 ss Rømme

2 ts Salt

3 skiver Loff

2 skiver Bacon

5 stk Champignon

1 stk Løk

4 dl Fløte

4 ss Madeira

200 g Erter, frosne

4 ss Smør

Salt og nykvernet pepper

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag