Helgemeny med oppskrifter

Særlig to ingredienser gjør fredagens lammemiddag til en suksess

Du aner ikke hvor godt du skal spise denne helgen!

Publisert Oppdatert

Denne helgen byr vi på en innbakt laks, lammecarre og... verdens beste ovnsbakte kylling!

Det er bare å begynne glede seg!

 

Fredag: Jålete fredag

Lammecarre er litt fancy, fransk ord for lammekoteletter som er trimma.

Denne retten er har litt mange steg, men du kommer til å klare det. Særlig om du tar en titt på videoen her.

 

Lørdag: Når fisken får denne behandlingen...

Den innbakte laksen kommer til å gjøre alle kjempeglade. Du lager først det indre laget av smør, sennep og masse grønne urter. Dette laget legger du mellom to laksefileter.

Og så gjenstår det å kjevle ut butterdeigen, pakke inn fisken og pensle utsiden.

 

Søndag: Verdens beste ovnsbakte kylling

Dette har rukket å bli en klassiker på Klikk.no. Det er den beste oppskriften på ovnsbakt kylling om du vil ha den originale varianten.

Jeg elsker å servere denne sammen med en skikkelig fyldig og vinterlig risotto.

Erik Hannemann

Lammecarré

Lammecarré er en flott stykningsdel med mørt og smaksrikt kjøtt. I denne oppskriften finner du også sopp og saus.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

12 stk Sjalottløk

Olje eller smør til steking

1 stk Buljongterning

1 klype Sukker

1 kg Lammecarré

Olivenolje

Salt

250 g Spinat

150 g Kantareller

2 dl Kremfløte

200 g Bønner, hvite (ferdigkokte)

1 kvast Rosmarin, frisk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning