Ukemeny med oppskrifter

Slik får du en smakfull uke

Det er minst en overraskelse du vil like her...

Sist oppdatert

Denne uka byr vi på strata, falafel og asiatisk ribbe.

Gjør deg klar for en ny smaksuke!

 

 

Mandag: Strata til middag

Strata er en kul sak som kjapt lages i stand og puttes i ovnen. Hovedingrediensene er egg, brød, spinat og ost. Enkelt, kjapt å lage - og billig!

 

Tirsdag: Torsk som falafel

Å spise torskefalafell på en tirsdag gjør faktisk uken din litt kulere. Det handler om å mose fisk, kikerter og krydderier sammen til kuler og fritere dem i olje.

Enkelt - og superdigg å dyppe i en god aioli...

 

Onsdag: Verdens beste thaisuppe?

En suppe med så mye smak er med på å gjøre alle rundt bordet lykkelige. Server gjerne med ris, eller til og med nanbrød (som om det matetnisk sett ikke er helt kosher.)

 

Torsdag: Så lett å lage pesto...?

Kjør sammen basilkum, parmesan, olje, pinjekjerner og hvitløk - vips, så har du pesto! Dette er så enkelt at det føles urimelig at det skal være sånn. Har jeg juksa?, tenker du.

Nei. Du har bare laget pesto.

 

Fredag: Ny-mexicansk fredag

Det er lite som er originalt med å spise mexicansk på fredager i Norge, men ikke mange spiser empanadas. Tenk på det som en myk overgang fra tacos og inn i den spennende, mexikanske matjungelen.

 

Lørdag: Ribbe fra fjerne strøk

Det er ikke klart for den tradisjonelle ribba ennå. Men, i denne førjulstiden kan vi godt eksperimentere litt. Da er asiatisk ribbe med honning og soya noe å teste ut.

Server den gjerne med ris eller bulgursalat. Da føles det ikke for mye som julaften.

 

Søndag: Kul fiskegrateng med to triks

Vi avslutter uka med en solid planke. Nemlig fiskegrateng.

Trikset i denne oppskriften er sopp og en tredjedel røkt fisk. Sjekk ut!

 

Ha en smakfull uke!

 

Christopher Sjuve

Strata

Strata er en kul og morsom rett med egg.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 pose Spinat

150 g Cheddar

1 stk Brød, daggammelt

5 stk Egg

Salt og nykvernet pepper

0.5 ts Muskat

2.5 dl Kremfløte

Denne saken ble første gang publisert 07/12 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også