Ukemeny med oppskrifter

Snadderet som gjør uka god

Dette er maten alle liker

Publisert Oppdatert

Vi har en variert og fin meny til alle matglade denne uken.

I den ene enden av skalaen finner du torsk med masse frisk dill og i den andre får du en den kraftigste kjøttretten siden de hadde konge i England.

Mellom de rettene finner du asiatisk laks og noen uforglemmelige, meksikanske kyllingvinger.

Jeg håper dette gjøre uken din spiselig.

 

Mandag: Pasta med stekt kjøtt

Når du steker litt lettsaltet kjøtt i panna er det snart middag. Duften setter raskt i gang appetitten. Sur kjøttet sammen med purre og noen squashterninger før du har på litt fløte, skviser over litt sitron og serverer pastaen med nyrevet parmesan.

Dette klarer du på under 20 minutter!

 

Tirsdag: Aldri slutt å dill med maten!

Dill er en av de fineste vår- og sommersmakene som finnes. Ikke være gjerrig med dillen. Bruk masse!

Denne retten er skapt for hverdagene: Kutt poteter i terninger, kok dem i 7-8 minutter. Og mens de koker begynner du å steke squash og løk. Når potetene er i panna har du i en neve med mandler og biter av appelsin. Og så var det dillen da...

Server dette til stekt fisk. Gjerne torsk.

 

Onsdag: Du strør sprøtt bacon på toppen

Ukens suppe er laget av blomkål. Over den strøs det sprø, deilige biter av bacon, krutonger som er stekt i baconfettet, frisk gressløk og så har over litt olivenolje til slutt.

Torsdag: Søt, salt og syrlig

Laksen blir litt mer eksotisk så fort den kommer i kontakt med den andre siden av kloden. Derfra henter vi soyasaus, lime og ris som blander med hjemlig honning og legger på dampet spinat. Sunn og smakfull hverdagsmat du kan glede deg til når du strør over rikelig med frisk koriander.

 

Fredag: Vi flyr til Mexico

Kjør soppen til pulver først. Så har du i finmalt kaffe (jepp, kaffe!), spisskum, sechuanpepper og korianderfrø. Kjør det sammen til en fin krydderblanding og vend kyllingvingene i den før du steker.

Legg merke til den deilige salaten i denne oppskriften (les i framgangsmåten). Det er ikke oppgitt hvor mye som skal brukes av ingrediensene, så du får bruke din egen, gode dømmekraft.

Lørdag: Ertelysten marokkaner

Smakfulle, supersaftige kjøttboller er på bordet denne lørdagen.

I oppskriften er det ikke kikerter, men om du har lyst på en lettvint løsning kan du bare ha i et par bokser.

Jeg tror også det gjør seg med en solid salat til.

Søndag: Du skal få deg en på kjaka

Oksekjaker kan være vrient å få tak i. Men, annet, billig storfekjøtt kan absolutt brukes. Oksehaler er utmerket. Noen ganger står det bibringe, noen ganger oksebryst. Det greieste er å gå etter det billigste. Dette skal uansett koke så lenge at det blir mørt uansett.

Sett det inn i ovnen tidlig på dagen og spis når det middag.

Så enkelt kan det gjøres.

 

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Pasta med stekt kjøtt

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Salt sideflesk

1 stk Purre

2 stk Hvitløksfedd

1 stk Squash

Muskat

Pepper, svart

1 dl Fløte

1 dl Revet parmesan

400 g Pasta

smør og olje til steking

1 Sitronbåter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning