Denne uka begynner jo på en onsdag. Tenk om det alltid var slik!

 

Onsdag: Grønn hverdag

Det er deilig å slippe å bruke mye tid en dag som denne. Så, vi disker opp med enkel pesto.

Om du trenger mat kan du gjerne steke litt fisk til. Det hender det at jeg gjør. Eller bare bruker litt røkt fisk. Enda kjappere.

 

Torsdag: Ikke så farlig med suppe

Tomatsuppe blir hakket bedre om den serveres med gratinerte osteskiver. I oppskriften, fra Marit aka Fru Timian, står at du skal sette skålene inn i ovnen. Det kan fort bli litt masete. Jeg liker heller å lage brødet ved siden av og så bare legge det forsiktig i suppeskålen, eller like gjerne spise det ved siden av.

 

Fredag: Bord dekk deg!

Se for et bord med masse småsnacks. Oliven, nøtter, litt ost, skinke, godt brød og litt aioli, for eksempel.

Dette er for det meste ting du bare setter på bordet. Så, dermed kan gjøre deg litt flid med denne gode, men særdeles enkle krabbe- og agurksalaten.

I oppskriften fra Clotilde står det hermetisk krabbe, men jeg liker å kjøpe ferskt, kokt krabbekjøtt.

 

Lørdag: Indisk er best med brød

Jeg elsker indisk mat. Og det blir bare enda bedre når den spises med nanbrød. Det synes i alle fall jeg! Her finner du den oppskriften.

 

Søndag: Chill med chimichanga

Chimichanga er suverent! Det er kyllingkjøtt (gjerne om du har noe til overs) som brukes.

Her er en video som får deg til å lage den, kanskje.

Chimichanga til alle!

Kos deg med maten!

Onsdag:

Erik Hannemann

Pesto

Dette er oppskriften på klassisk, grønn pesto.

Ingredienser:

1 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner

1 potte basilikum

75 g parmesan

0,5 dl olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Marit Røttingsnes Westlie

Deilig tomatsuppe med ostegratinerte brødskiver

Den hjemmelagde tomatsuppeversjonen er ut av en helt annen verden enn posevarianten. Dette er superbillig og god hverdagsmiddag.

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

1 ts oregano tørket

0,5 ts chilipulver

1 ts salt og nykvernet pepper

2 stk tomatboks

1 ts sukker

2 dl vann

4 skiver brød

50 g ost, revet

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Clotilde Dusoulier

Krabbe- og agurksalat

Ingredienser:

1 stk agurk

2 ts sesamolje

1 ss riseddik

chilipulver

120 g krabbekjøtt (fra boks)

gressløk

1 fedd hvitløk

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Indisk kylling

Så enkelt kan indisk mat være...

Ingredienser:

2 stk kyllinglår

2 stk løk

4 fedd hvitløk

olje til pensling

2 cm ingefær

1 ss kuminfrø (spisskummen)

1 ts gurkemeie

1 ts korianderpulver

1 ss karri

1 stk rød chili

4 dl vann

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Foto: Erik Hannemann

Chimichanga

Til 4 porsjoner:

4 stk tortilla

400 g kyllingkjøtt, stekt eller kokt

100 g ost, revet

3 stk paprika

4 ss salsa

1 ts spisskum

1 ss koriander, malt

1 ss oregano tørket

salt og nykvernet pepper

1 ts cayennepepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!