Ukemeny med oppskrifter

Ukemeny med oppskrifter

Sats på supermat hele uka!

Sist oppdatert
OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer!
OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! Foto: Foto: Erik Hannemann

Mandag: Pasta carbonara

Denne første dagen gjør vi det alltid enkelt. Og nå er det pasta carbonara som gjelder. Så lettvint er det: pisk egg i en bolle, ha i stekt bacon, kok pasta, sil av vannet og vend pastaen rundt i eggeblandingen. Servér med store flak av parmesan og eventuelt noen friske urter.

Savner du grønnsaker kan du slenge sammen en kul brokkoli- og mandelrett.

En amerikansk trend (som jeg faktisk begynner å like) kalles "meatless monday" (det finnes mange websider, her er en). Til dem som vi henge seg på den trenden har vi en herlig sitronpasta som lages etter samme prinsipp som pasta carbonara.

Tirsdag: Ovnsbakt ørret og godt tilbehør

Ovnsbakt ørret er også enkelt. Når du lager den på denne måten får du en herlig saus (med smak av appelsin) på kjøpet. Dersom du savner poteter kan du enkelt lage en herlig potetkake eller den spennende pastinakkretten du finner oppskriften på nedenfor.

Onsdag: Potetsuppe

Ukens desidert billigste rett! Denne kan mette mange munner for en slikk og ingenting. Potetsuppe blir kanskje litt fjongere når den kalles vichysoisse, sitt franske navn.

Jeg lager ikke denne fordi jeg vil spare penger, men fordi det faktisk er kjempegodt. Den smakes til med litt kyllingkraft (ferdigkjøpt), parmesan og serveres med litt stekt pølse.

Torsdag: Torsk med hasselnøtter

Jeg har til gode å høre om noen som ikke synes denne torskevarianten ble god. Den kan serveres med en potetsalat med sukkererter (oppskrift nedenfor).

Fredag: Kjøttboller

Disse kjøttbollene er en gjenganger i ukemenyen. Og det er ikke uten grunn. Sist jeg serverte disse kjøttbollene med rosiner og pinjekjerner ble vi så nysgjerrige på hvor pinjekjernene kommer fra. YouTube hadde svaret (for spesielt interesserte...):

</p> <h4>Lørdag: Pølser</h4> <p>Denne pølsegryta er en ny måte servere pølser på. Den er proppfull av urter og grønnsaker; gulrøtter, purre, selleri, løk og hvitløk.</p> <h4>Søndag: Kylling med chilismør og gulrotsalat med valnøtter</h4> <p>På ukas siste dag er det duket for en spensigt kylling med chilismør. Prøv også den deilige gulrotsalaten som blir så god med valnøtter i.</p> <p>Ha en god uke!</p> <p> <strong>Få med deg alt! Følg <a href="https://www.facebook.com/sjuves.oppskrift/">Klikk Mat på Facebook</a>.</strong> </p> <p> <strong>Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? <a href="http://nyhetsbrev.klikk.no/mat/">Klikk her</a>.</strong> </p> <p> <strong> </strong> </p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/hvordantv/mat/kakerogbarn/article557951.ece">De deiligste eplekakene</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article697129.ece">Pannekaker med ny topp</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article673320.ece">En ukemeny for deg som liker god mat</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article420861.ece">Slik lager du perfekte muffins</a> </p> <p> <a href="http://oppskrift.klikk.no">Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!</a> </p> </div>

Denne saken ble første gang publisert 28/11 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også