Ukemeny med mye grønnsaker

En grønn og god ukemeny

Det er masse godt og grønt på denne ukens ukemeny.

Sist oppdatert

img Del p Facebook



Det blir en grønn uke for alle som velger å følge denne ukemenyen!

Og skal vi tro alle ernæringsekspertene vil du hoppe rundt som en lykkelig kanin neste søndag.

Mandag: Pasta med asparges og bacon

Vi begynner med en enkel, herlig pastarett. Det er et feigt triks å bruke bacon for å få ting til å smake godt. Og det er nettopp det vi gjør her.

TIrsdag: Salat med sellerirot og mango

Denne salaten har jeg nå vært venner med i over ti år. Forholdet har aldri vært bedre. Salaten består av de umåtelig fjerne slektningene mango og sellerirot. Det er like lite opplagt som and og appelsin, men det funker fabelaktig bra. Salaten er mettende nok, så du trenger ikke noen annet til middag (selv om det kan føles uvant).

Onsdag: Torsdag med dill

Om været tillater at du legger denne torsken på grillen eller om du steker den i panna er ikke så viktig (på grillen; pensle grillen og fisken med olje). Det samme gjelder squash og løk. I så fall skjærer du den bare i skiver, griller og så skjærer det i biter som du blander med mandel og appelsin. Nydelig torskemiddag...

Torsdag: Auberginer med grillet kjøtt

Det første du skal gjøre er å lage den super dressingen. Det innebærer å koke noen hvitløkfedd to ganger, men hold ut. Så griller du auberginene og lager dressingen (hvitløk, olje, egg sitron) og serverer det hele med basilikum.

Til auberginene er det nydelig med litt grillet lam, men bakt laks er også godt til dette.

Fredag: Blåskjell på grillen

Det er mesterkokk Bent Stiansen som står for denne oppskriften. Du kan se video av hvordan vi lagde denne her. Det viktigste er hvordan du lager kryddersmøret - det er hemmeligheten.

Lørdag: Ukens utskeielse med ølkylling på grilen

Ukens utskeielse kommer her! Det er nemlig tid for å lage årets første kylling-på-ølboks-på-grillen. Du har ikke gjor det? Vel, drikk halvparten av en ølboks (halvliters boks). Klipp ølboksen i to (omtrent en tredjedel ned på boksen) og træ på kyllingen. Ideen er at ølet som damper opp fra boksen gjør at kyllingen blir saftig (det er ikke så nøye om teori og praksis henger i hop i denne sammenhengen - det blir godt uansett!).

Og så setter du den på grillen. Pensle med den gode grillsausen med jevne mellomrom og server med coleslaw.

Søndag: Krabbefest

Hvem sa det ikke kunne være fest på søndag? Ikke jeg. Mitt forslag er nemlig å kjøpe inn raust med krabbekjøtt. Og så servere det på denne måten: Strø salat og tomat utover store fat. Legg på krabbekjøtt og ha over den klassiske dressingen med majones/rømme 50/50 og smak til med litt cayenne og sitronsaft. Har du vært riktig lur har du nå bakt verdens beste brød...

Lag en kul sundae til dessert - så blir alle lykkelige!

Ha en smakfull uke!

img Del p Facebook



Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Denne saken ble første gang publisert 09/06 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også