Denne uka byr vi på masse godt!

Her er det frisk og fin tabbouleh, enkel paimumsemat på fredag og burger fra nedenunder. Bare å glede seg!

Mandag: Ingen tabbe å spise dette på en mandag

Den gode, forfriskende smaken av mynte gjør en kjip dag litt lysere, synes jeg. OK, så er kanskje tabbouleh tilbehør. Men, du klarer deg fint bare med tabbouleh - og er du mer sulten så kan du alltids legge til noen stekte kyllingklubber, for eksempel.

 

Tirsdag: Pai med laks

Vanskelig med pai? Neida. Å lage en pai er enklere enn mange tror. Deigen lages raskt av mel og smør (og ørlite vann) i en kjøkkenmaskin. Den klemmer du ut i en form og forsteker. Resten handler om å blande noe inn i egg. For eksempel røkelaks, dill og asparges. Så baker du hele greia i ovnen.

 

Onsdag: Søndagsmat midt i uka

Eggs florentine er for mange dagen-derpå-mat. Men, man må på ingen måte ha kuppelhode for å nyte denne nydelige retten. Det eneste som er litt vanskelig er sausen - sjekk her om du ikke har laget den før.

 

Torsdag: Kveite med hva-for-noe?!

Det fisken ikke har er sprøtt ytre. Det får du med denne teknikken, hvor du faktisk bruker cornflakes (sammen med brødkrum). Jeg gleder meg til å legge denne fiske på toppen av en deilig brokkkoli og avokado-salat.

 

Fredag: Gjør klar til mumsehelg

Vi gjør oss klar for mumsehelg! Jeg har sett for meg et deilig bord med all slags snadder. Først ut er det gode peppermakrellpålegget som lages av (du gjettet riktig) peppermakrell, rømme og majones.

Om du får tak i skjell (blåskjell eller hjerteskjell) lages dette på 4 minutter - og er helt nydelig.

Jeg foreslår også at du lager de beste løkringene du noensinne har laget - her er dem.

 

 

Lørdag: Burger fra nedenunder

Vi klinker til med  en skikkelig burger - med alt. I alle fall alt de kunne finne på i Australia.

Om du tenker at du trenger noe snadder i tillegg må du lage gulrotsalaten alle digger.

 

Søndag: Kylling og chevre

Kylling med chevre en en kjempeenkel oppskrift på god, kjapp og kul mat. Kyllingbrystet steker du som vanlig (gjerne på grillpanne). Fennikelen skjæres i båter og blandes med epler i tynne skiver. Legg grønnsakene på en tallerken, så kyllingbrystet og ha over olje og sitron før serving.

 

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Tabbouleh

Tabbouleh er salaten som spises mest i Levanten. Prøv den da vel!

Til 4 porsjoner:

150 g bulgur

0,5 stk agurk

2 stk vårløk eller en halv gul løk

10 stk cherrytomat

1 kvast mynte

1 kvast persille

salt

Dressing

1 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

2 ss sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Foto: Svein Brimi

Pai med laks

Topp paien med røkelaks, det blir utrolig godt!

Levert av:

Til 4 porsjoner:

150 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

Fyll:

300 g røkelaks

200 g hvitost, revet

50 g parmesan, revet

0,5 ts pepper

0,5 dl frisk dill

4 stk egg

3 dl melk

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Eggs Florentine

Slik har du kanskje ikke smakt egg før...

Til 2 porsjoner:

Saus

2 stk eggeplomme

200 g smør

0,5 stk sitron

salt og pepper

cayennepepper

Resten

200 g spinat, frisk

2 ss smør

1 knivsodd muskat

2 stk brødrasp

2 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Kveite med cornflakes

Du har aldri smakt kveite som du får i denne oppskriften. Fordi her brukes det nemlig

Til 4 porsjoner:

500 g kveite, i skiver

2 dl cornflakes

4 ss griljermel

3 ss melk

1 stk egg

salt og nykvernet pepper

1 stk sitron

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Peppermakrell som pålegg

Godt pålegg du lager selv på en, to tre.

Ingredienser:

1 stk peppermakrell

3 ss majones

2 ss rømme

2 ss gressløk

timian, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

BBCLifestyle

Australsk hamburger

Australske hamburgere er ikke som andre hamburgere.

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

1 stk litenrødløk

1 neve persille, finhakket

2 ts dijonsennep

0,5 ts salt

1 ss olivenolje

1 stk ananas, skrelt og delt i skiver

4 stk hamburgerbrød

2 stk rødbet

salatblader

4 stk egg, stekte speilegg

BBQ-saus

50 g brunt sukker

100 ml hoisinsaus

1 ss honning

3 ss soyasaus

1 ss fiskesaus

3 ss risvineddik

1 stk rød chili, hakket

4 fedd hvitløk, knust

2 ts ingefær, finhakket

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Kylling og chèvre

Middag på 20-minutter. Dette middagstipset er gull verdt.

Til 4 porsjoner:

2 stk fennikel

4 ss olivenolje

2 stk sitronbåter

2 stk eple

150 g mild chèvre

4 stk kyllingbryst

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!