Ukemeny med middager

De enkle oppskriftene gjør uka morsom

Middagene alle kan lage.

LAKS PÅ UKEMENYEN: Fristende, ikke sant? Poteter lyonnaise med laks er inkludert i denne ukens meny.

LAKS PÅ UKEMENYEN: Fristende, ikke sant? Poteter lyonnaise med laks er inkludert i denne ukens meny.

Publisert Oppdatert

På ukens ukemeny finner du en herlig blanding av godsaker. Alle kan bli dine middager!

Uka er spekket med gode middager som er enkle å lage. Kos deg med strata, fiskesuppe og superburger!

 

Mandag: Billig start

Vi starter uka med en superenkel, men likefullt supergod rett. Det er løk og egg i hovedrollen. Noen som sa billig middag?

Det blir ikke mye billilgere enn dette.

 

Tirsdag: Hele fisk i ovnen

I denne enkle fiskeretten bruker du hele fisker, men du kan også legger fileter på toppen av laget med tomater, løk og poteter.

Havabbor er grei å bruke, men her tar du det du finner.

 

Onsdag: Strata på straka

Strata er en morsom rett å lage. Pisk sammen egg og krydder før du vender inn brødterninger. Legg dette lagvis med med ost og spinat før du baker det hele i ovnen.

 

Torsdag: ... dryss over noen reker

Snitt fennikelen og fres den panna sammen med løk. Kjør dette i blender når det er mørt sammen med frisk persille. Varm det opp og la fisken trekke i væsken og tilsett til slutt noen gode reker.

 

Fredag: Klubbkveld med dessert

Det er godt å tygge på kyllingklubber. Her får de selskap av vårløk i stekepanna. Og det blir fest når mandlene, soyasausen og honningen kommer.

Denne fredagen synes jeg at jeg fortjener en dessert. Det gjør du også - skal vi lage en kjapp sjokoladepudding?

 

Lørdag: Hestons burger

Dette er et lite stykke kunst. Litt av poenget er å få tak i godt kjøtt, men det er jaggu ikke så enkelt alltid. Men, om du ikke får med deg noe annet, så ta denne med deg, resten av livet: Bland sammen majones, ketchup og sennep - omtrent like mye av hver. Det er verdens enkleste og beste hamburgerdressing.

Jeg mener det.

 

Søndag: Fisk med de gode potetene

Poteter er ikke poteter. Og de blir faktisk veldig gode når du gjør som folka i Lyon: Stek løken til den er karamellisert og ha i litt hvitløk. Bland inn kokte potetskiver i løken og ha i litt godt med friske urter og en god stenk med eddik.

Gratulerer! Du har laget de berømte potetene fra Lyon!

Erik Hannemann

Løk og egg

Billig mat? Jo, da skal du prøve den sjokkerende gode retten med egg og løk. Den får du for en slikk og ingenting.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

3 stk Løk

3 dl Vann

3 ss Smør

1 stk Laurbærblad

150 g Ost

2 stk Egg

Persille

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag