Ukemeny middag

Ukemenyen med de gode smakene

Her det det du gleder deg til denne uka.

Publisert Oppdatert

Denne uka byr vi på fyldig, fransk potetsuppe med purre og pølse, en gigantisk fiskekake og en burger du ikke har smakt maken til.

Her er ukas ukemeny!

Mandag: Potetsuppe

Vichysoisse er ikke lett å uttale med mindre man fulgte med i timen eller er født i Frankrike. Da kan man bare kalle det potetsuppe.

Det er godt og veldig, veldig billig.

Tirsdag: Asiatisk laks

Det er fint å få litt nye vrier på laksen. Denne serveres med spinat og så er det smakene av honning, chili, lime og soyasaus som skaper den fine aromaen.

Onsdag: Pasta med kjøttboller

Har du lagt merke til at kjøttboller noen ganger er som gummi? Det er fordi du ikke er et brødhue: Legg noen brødskiver (uten skorpe) i vann. Noen sekunder senere tar du dem opp og klemmer vannet ut av dem. Nå blander du dette brødet med kjøttdeigen. Og da blir det gode kjøttboller.

Lyst på enda bedre kjøttboller? Ja, da må du belage deg på litt mer jobb.

Tordag: Gigantisk fiskekake

Ja, form gjerne en masse fiskekaker og stek en og en. Eller: Ta hele blandingen, inkludert små biter av poteter, og legg den i stekepanna. Etter 10 minutter snur du den (med hjelp av en stor tallerken).

Litt enklere?

Bare hyggelig.

Fredag: Fransk burger

Denne burgeren er ikke som andre burgere. Du må nemlig beherske kunsten å lage verdens beste saus til.

Lørdag: Gulasj

Gulasj er Ungarns største bidrag til det kulinariske universet. Den stolte matnasjonen har mye mer å by på, selvsagt, men dette er retten som har fått fotfeste internasjonalt.

Søndag: Fiskegrateng

Uka avsluttes med den beste fiskegratengen du har smakt. Hemmeligheten er å bruke sopp og en tredjedel røkt fisk.

Jepp!

Du vil elske det.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Potetsuppe vichysoisse

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

500 g Poteter

0.5 stk Purre

20 g Parmesan

2 ss Kyllingkraft

1 stk Pølse

Salt og nykvernet pepper

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag