Denne uka byr vi på fyldig, fransk potetsuppe med purre og pølse, en gigantisk fiskekake og en burger du ikke har smakt maken til.

Her er ukas ukemeny!

Mandag: Potetsuppe

Vichysoisse er ikke lett å uttale med mindre man fulgte med i timen eller er født i Frankrike. Da kan man bare kalle det potetsuppe.

Det er godt og veldig, veldig billig.

Tirsdag: Asiatisk laks

Det er fint å få litt nye vrier på laksen. Denne serveres med spinat og så er det smakene av honning, chili, lime og soyasaus som skaper den fine aromaen.

Onsdag: Pasta med kjøttboller

Har du lagt merke til at kjøttboller noen ganger er som gummi? Det er fordi du ikke er et brødhue: Legg noen brødskiver (uten skorpe) i vann. Noen sekunder senere tar du dem opp og klemmer vannet ut av dem. Nå blander du dette brødet med kjøttdeigen. Og da blir det gode kjøttboller.

Lyst på enda bedre kjøttboller? Ja, da må du belage deg på litt mer jobb.

Tordag: Gigantisk fiskekake

Ja, form gjerne en masse fiskekaker og stek en og en. Eller: Ta hele blandingen, inkludert små biter av poteter, og legg den i stekepanna. Etter 10 minutter snur du den (med hjelp av en stor tallerken).

Litt enklere?

Bare hyggelig.

Fredag: Fransk burger

Denne burgeren er ikke som andre burgere. Du må nemlig beherske kunsten å lage verdens beste saus til.

Lørdag: Gulasj

Gulasj er Ungarns største bidrag til det kulinariske universet. Den stolte matnasjonen har mye mer å by på, selvsagt, men dette er retten som har fått fotfeste internasjonalt.

Søndag: Fiskegrateng

Uka avsluttes med den beste fiskegratengen du har smakt. Hemmeligheten er å bruke sopp og en tredjedel røkt fisk.

Jepp!

Du vil elske det.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Potetsuppe vichysoisse

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

Til 2 porsjoner:

500 g poteter

0,5 stk purre

20 g parmesan

2 ss kyllingkraft

1 stk liten pølse snabb

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta

200 g aspargesbønner

5 stk soltørkede tomater (i olje)

400 g kjøttdeig

1 stk mozzarella

3 skiver brød, eller loff

salt og pepper

olivenolje

eventuelt litt parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Gigantisk fiskekake

Når du ikke vil lage mange fiskekaker så lager du denne. Ja, det holder med en fiskekake.

Til 4 porsjoner:

600 g torskefilet

150 g røkelaks

2 stk egg

smør

estragon

1 fedd hvitløk

100 g erter

500 g poteter

1 ss hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Til 2 porsjoner:

200 g kylling kjøtt (kyllingkjøttdeig)

200 g andekjøtt

1 stk sjalottløk

1 dl bearnaisesaus

2 ts provencekrydder

1 stk artisjokkhjerte

2 ss soltørkede tomater, hakket

salt og pepper

4 stk salatblader

2 stk hamburgerbrød

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Gulasj

Gulasj er Ungarns stolte nasjonalrett. Det viktigste er at kjøttet for lov til å koke lenge nok. Ellers er det ikke mange feil man kan gjøre med denne retten.

Til 6 porsjoner:

1 kg oksekjøtt, gjerne høyrygg

1 kg poteter

1 stk rød paprika

2 stk løk, store

3 ss smør

2 ss paprikapulver

salt og pepper

vann

olje

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Til 6 porsjoner:

100 g kantareller

2 stk purre

Potetmos

1 kg poteter

200 g smør

3 stk eggeplomme

Fisk

200 g røkt kolje, eller blåkveite, uten bein)

400 g laks, uten bein

400 g torsk, uten bein

Hvit saus

35 g smør

35 g hvetemel

2 dl melk

2 dl kremfløte

1 ss estragon, tørket

salt og pepper

3 ss flytende fiskekraft, eller to terninger

4 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!