Ukemeny med oppskrifter

Empanadas, lammekebab, kyllinggryte med øl...

Mmm...blir ikke diggere enn dette!

Publisert Oppdatert

En ny vinteruke ligger foran oss. Det blir ikke mer hverdag enn dem vi har i januar. Her er en skikkelig ukemeny med god mat som gjør disse trauste dagene litt kulere.

 

Mandag: Verdens beste kjøttboller

Disse kjøttbollene er garantert suksess. Det høres rart ut med rosiner og pinjekjerner, men det blir så nydelig når de får selskap av parmesan, at det er en fryd. Lager du kjøttbollene lærer du deg også trikset som gjør at kjøttboller ikke blir gummiaktig og tørre.

Vil du lage noen enklere, så sjekk ut de her.

Tirsdag: Den kjappeste middagen

Couscous er kanskje den kjappeste veien til middag. Så derfor tar jeg i mot alle middagstips med couscous med takk.

I denne varianten finner du torsk og urter. I oppskriften er det gulrøtter, men de kan erstattes eller du kan bruke flere forskjellige.

 

Onsdag: Et middagstips av de sjeldne

Hadde alle visst hvor godt jordskokk er, ville det ikke vært nok til oss som allerede vet det.

Denne jordskokksuppa kan du se hvordan lages her. Det er ikke vrient.

 

Torsdag: Husk ordet "foriana"

Foriana er den geniale blandingen av hvitløk, oregano, valnøtter, pinjekjerner og rosiner som passer til både fisk og kjøtt.

Rist hvitløkfeddene på denne (geniale) måten og kjør resten av blandingen i en foodprosessor til den er grovhakket. Stek dette på middels, svak varme i fem-seks minutter i smør eller olje - nå har du en blanding du kan vende inn i pasta eller servere på toppen av stekte laksestykker.

 

Fredag: Innbakt på spanske heter...

Empanadas betyr omtrent "innbakt" på spansk. I disse godbitene, som passer veldig godt som TV-mat, er det bakt inn krydret kjøttdeig og så er de toppet med revet ost før de stekes i ovnen.

Lørdag: Kylling og øl på lørdag

En kyllinggryte blir veldig god når den kokes i øl. Det er bare én ting å huske på: Den blir litt bitter dersom du ikke kompenserer med litt sukker.

Du behøver ikke ha alle grønnsakene i oppskriften, men gjerne variere med bønner, sopp, kikerter og annet du har tilgjengelig.

Søndag: Duk på bordet

Vi avslutter uka med duk på bordet. På det bordet setter du fram lammekebab, som altså er lammespyd som serveres med en deilig mynteyoghurt og bulgursalat.

 

Ha en velsmakende uke!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag