Ukemeny med kjapp mat

Den kjappeste sommermaten

Her er oppskriftene du trenger

Sist oppdatert

Denne uka gjør vi det lettvint, hva?

Fjernt er nå alt som er langtkokt og innkokt. Det er sommer - og menyen forteller med all tydelighet at man ikke skal være inne på kjøkkenet.

Her er ukens ukemeny!

 

Mandag: Ertelysten

En frisk start på uka får du når du lager ertesuppe på denne lynkjappe måten (video). Den er noen kulinariske sjumilssteg fra varianten med svineknoke og tørkede erter. Dette tar under et kvarter å lage.

Frosne erter er den frosne grønnsaken som holder seg best, synes jeg. Når de kommer ut av belgen sin har de veldig kort holdbarhet, og derfor spises de frosne - nesten uten unntak.

Ertesuppe med litt kyllingkraft, fløte og noen stekte pølsebiter er fin, rask og billig hverdagsmiddag.

 

Tirsdag: Rull deg en middag

Noen dager når det må gå lynkjapt kommer denne retten til unnsetning: Rull sammen lefser med røkelaks, kremost og litt gressløk, så blir det en duganes middag.

Jeg mener ikke at denne middagen er helstøpt (tenk saus, pottet, kjøtt og grønt), men den er mer som en nødløsning å regne. En for den dagen du egentlig bare må snu i døra fordi du skal være med på fotballtrening, på avslutning med barnehagen, vaske bilen, klippe hekken - eller hva som helst som gjør at du havner i tidsklemma.

Her er videoen som får deg i gang.

 

Onsdag: Ikke omelett, men...

Fritatta er det som skjedde da vi ga omeletten til en engelsk dame.

Det var ikke mye.

Men, det var merkbart.

I alle fall er denne fylt med stekt løk og peppermakrell. Det er super middag når den serveres med litt godt brød og en fin, liten salat.

 

Torsdag: Vårens beste

En opplagt og god middag på denne tiden av året. Reddiker og asparges er vårens fineste. Og sammen med fisk som er stekt riktig blir dette en fjong middag.

 

Fredag: Oppfinnsom burger

Vi klinker til med den kule hamburgeren til Heston Blumenthal. Mannen har gitt oss mange morsomme oppskrifter, men denne er kanskje en av de mest tilgjengelige. Særlig om du dropper å lage den osten. Men, det blir ikke helt det samme.

 

Lørdag: Et bord med godt

Disse små, koselige middagsmuffinsene er gode å spise over et hyggelig bord.

På det bordet vil jeg også ha friske grønnsaker og noen andre, lettvinte tapas.

 

Søndag: Kjappeste søndagsmiddagen

Noen søndager vil man bare ha tid til å gjøre andre ting enn å lage mat. Dette er en sånn søndag. Derfor kliner jeg til med den raskeste søndagsmiddagen jeg har laget på lang, lang tid.

Couscous.

Med grillet chorizo.

 

Med det ønsker jeg alle en smakfull uke!

Denne saken ble første gang publisert 15/06 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også