Ukemeny med kjapp mat

Ukemeny for deg med dårlig tid

Kjapp og digg mat!

Sist oppdatert

 

Denne uka avsluttes med årets største koldtbord. I alle fall for de aller fleste.

Det er en hektisk uke for veldig mange, så her gjelder det å henge i stroppen!

Vi skal spise lat fiskeburger, en panne med løk og kebab med myntedressing før festen på søndag.

Ha en smakfull uke!

 

Mandag: Kjapp, italiensk kyllingrett

Slik lager du den enkle retten: Kok spinat, legg den i en ildfast form, topp med tomatsausen, kyllingfiletene og mozzarellaosten.

Sett den i ovnen og så er middagen ferdig på en halvtimes tid.

Du kan godt servere poteter eller ris til, men det er ikke hver dag jeg trenger stivelse.

Tirsdag: Burgeren som tester hvor lat du er

Den late varianten av denne fiskeburgeren er å kjøpe fiskekaker, legge fiskekakene i hamburgerbrød og ha på majones.

Vel, det kan du saktens gjøre og jeg skal ikke holde det mot deg (på en travel dag).

Men, er du i siget lager du fiskekakene selv, aiolien selv og kanskje til og med hamburgerbrødene. Det er dette som kommer til å gjøre deg stolt. Og er du stolt blir du glad.

Onsdag: En panne med løk

Dette er en sånn løkpanne som jeg vokste opp med. Det må ha vært en av de første tingene jeg "lærte" å lage. Altså, dette handler om å steke løk og kjøttdeig, helle over pisket egg og revet ost.

Verre er det ikke.

Det er godt å servere varme rundstykker til, slik jeg spiste det før. Nå vil jeg gjerne ha litt grønt til - kanskje en enkel salat.

Torsdag: Fisk fra "verdens beste"

Dette er en enkel fiskemiddag. Det mest krevende er å rive tomater på rivjern - og det kan du droppe om du ikke har tid.

Retten er fra boken om personalmaten til "verdens beste restaurant" El Bulli. Enkelt, godt og artig.

 

Fredag: Syltynn italiener

Endelig fredag!

Og vi skal feire at helgen er her med en suveren, tynn italiensk pizza. Makter du å sette deigen på morgenen og legge den i kjøleskapet vil du oppleve at denne pizzaen er mye bedre enn alle andre du har laget.

Gjør et forsøk! Husk at det bare tar tre minutter å lage denne deigen.

 

Lørdag: Kebab på spyd

Denne lørdagen koser vi oss med gode lammespyd. Fordi mange forbinder "kebab" med noe som er i pitabrød (og gjerne kjøpes mitt på natten) blir vi overrasket når kebab er på menyen på restauranter med duk. Her serveres kjøttet i helt ny drakt, pent dandert på tallerken, gjerne med en deilig myntedressing. Akkurat som i denne oppskriften.

For å komme i Middelhavsstemning forslår jeg at vi lager oss en clara mens vi forbereder maten (clara er øl og...)

Søndag: Dette er 17. mai!

Og da handler om karbonader, kaker, is, pølser og eggerøre - fra morgen til kveld!

 

Kos deg med maten!

 

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også