Ukemeny med de beste oppskriftene

Med disse oppskriftene blir det en superuke

Her er maten alle gleder seg til.

Publisert Oppdatert

Dette samlingen oppskrifter gjør dette til en superuke.

Det er bare å glede seg til kul pasta, smakfull kylling og knasende fredag. Blant annet.

Mandag: Pastaen får pepper

Den enkleste av alle enkle pastaoppskrifter: Kok pastaen. Og så kverner du pepperet rett ned i stekepannen. Etter hvert kjenner du det begynner å lukte skikkelig godt.

Ha i en sleiv av pastavannet og smør. Når du siler av pastaen, har du pastaen rett i stekepanna og vender den rundt.

Server med en god porsjon parmesan.

Denne klassikeren skriker etter en liten, god og frisk salat. Denne for eksempel.

Tirsdag: Nøtt til å gi løft til laksen

Denne som får servert denne fisken bør være takknemmelig. For den skal smøres inn med en blanding av honning og sennep før den overstrøes med nøtter.

Det er bare å glede seg.

Onsdag: Mer en gjennomsnittlig kylling

Retten krever litt arbeid. Men, det klarer du! Finn fram tre tallerkener. Kyllingen skal først vendes i mel, så i pisket egg, før den til slutt skal vendes i en blanding av brødsmuler, sitronskall, parmesan og urter.

Så legger du kyllingen mellom plastfolie og banker dem jevne. Nå er det klar for stekepannen.

Du kan eventuelt bare steke dem en liten stund før du legger dem i på en ildfast for og lar ovnen gjøre resten av jobben.

Torsdag: Torsk blir bedre med...

Dette er er sånn rett som kokker lager med venstre hånd, i blinde. De dypper fisken i mel for å få litt farge, og serverer dem  med bacon. Og grønnsakene og poteter kokes til og serveres. Kanskje med litt rømme.

Er du i godlune, blir det kanskje en klikk remulade på deg, også (slik som denne du finner her).

Fredag: Kvelden da nachos passerer som helt ok mat

Knasende nachos med tråder av smeltet ost - det er et godt minne hos de fleste. Denne uken gjenoppstår det på fredag!

Og du, husk at du kan lage "tacokrydderet" selv.

Lørdag: Chili con carne med det beste trikset

Trikset med denne gryta er å grille papriakene. Det gjør du ved å sette på grillen, skjær paprikaene i biter slik at mest mulig av overflaten blir eksponert for direkte varme. Etter noen minutter er de svarte. Skrell bort så mye du klarer.

Hakk det opp og ha i gryten - det gir en dybde på chili con carnen som er helt uovertruffen.

Søndag: Gryta som samler hele familien

En nydelig gryte med saftig, varmende lammefrikasse er det som samler alle den siste middagen i uka.

Har du flere grønnsaker igjen, så er det bare å ha dem i gryta.

Ha en smakfull uke!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag