Dette samlingen oppskrifter gjør dette til en superuke.

Det er bare å glede seg til kul pasta, smakfull kylling og knasende fredag. Blant annet.

Mandag: Pastaen får pepper

Den enkleste av alle enkle pastaoppskrifter: Kok pastaen. Og så kverner du pepperet rett ned i stekepannen. Etter hvert kjenner du det begynner å lukte skikkelig godt.

Ha i en sleiv av pastavannet og smør. Når du siler av pastaen, har du pastaen rett i stekepanna og vender den rundt.

Server med en god porsjon parmesan.

Denne klassikeren skriker etter en liten, god og frisk salat. Denne for eksempel.

Tirsdag: Nøtt til å gi løft til laksen

Denne som får servert denne fisken bør være takknemmelig. For den skal smøres inn med en blanding av honning og sennep før den overstrøes med nøtter.

Det er bare å glede seg.

Onsdag: Mer en gjennomsnittlig kylling

Retten krever litt arbeid. Men, det klarer du! Finn fram tre tallerkener. Kyllingen skal først vendes i mel, så i pisket egg, før den til slutt skal vendes i en blanding av brødsmuler, sitronskall, parmesan og urter.

Så legger du kyllingen mellom plastfolie og banker dem jevne. Nå er det klar for stekepannen.

Du kan eventuelt bare steke dem en liten stund før du legger dem i på en ildfast for og lar ovnen gjøre resten av jobben.

Torsdag: Torsk blir bedre med...

Dette er er sånn rett som kokker lager med venstre hånd, i blinde. De dypper fisken i mel for å få litt farge, og serverer dem  med bacon. Og grønnsakene og poteter kokes til og serveres. Kanskje med litt rømme.

Er du i godlune, blir det kanskje en klikk remulade på deg, også (slik som denne du finner her).

Fredag: Kvelden da nachos passerer som helt ok mat

Knasende nachos med tråder av smeltet ost - det er et godt minne hos de fleste. Denne uken gjenoppstår det på fredag!

Og du, husk at du kan lage "tacokrydderet" selv.

Lørdag: Chili con carne med det beste trikset

Trikset med denne gryta er å grille papriakene. Det gjør du ved å sette på grillen, skjær paprikaene i biter slik at mest mulig av overflaten blir eksponert for direkte varme. Etter noen minutter er de svarte. Skrell bort så mye du klarer.

Hakk det opp og ha i gryten - det gir en dybde på chili con carnen som er helt uovertruffen.

Søndag: Gryta som samler hele familien

En nydelig gryte med saftig, varmende lammefrikasse er det som samler alle den siste middagen i uka.

Har du flere grønnsaker igjen, så er det bare å ha dem i gryta.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Spagetti med pepper

En klassiker ved navn cacio e pepe kan få en renessanse med denne billige, enkle og gode pastaretten.

Til 2 porsjoner:

20 g salt

1 l vann

250 g spagetti

10 stk pepperkorn

4 ss smør

2 ss revet parmesan (eller 50/50 parmesan og pecorino)

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Laks med sennep, honning og nøtter

Med denne retten på repertoiret kan du lage middag til to eller 20. Prinsippet er nemlig: Bland honning og sennep, smør på fisken, drys på nøtter og putt den i ovnen. Enklere blir det ikke!

Til 2 porsjoner:

0,5 stk kålrot

100 g smør

400 g laksefilet

2 ss honning

2 ss sennep

1 dl hasselnøtter

2 ss rømme

salt og pepper

dill, frisk

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Marit Røttingsnes Westlie

Kyllingsnitsel med salviesmør

Kyllingsnitsel er altså kylling som paneres med griljermel. Det kjøper du gjerne ferdig i butikken.

Til 4 porsjoner:

Kyllingen

1 dl hvetemel

2 stk egg

25 g parmesan

1 stk sitron

4 kvist timian

30 stk salvie

1,5 dl griljermel

1 ts salt

pepper, kvernet

4 stk kyllingbryst

50 g smør

smør, til steking

Potetene

10 stk poteter

2 stk timian

2 ss olivenolje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Robin Balas

Pannestekt torsk med bacon- og gressløksmør

Enkelt og supergodt! Torsk som stekes i panne bør ha skinnet på for å unngå at de faller fra hverandre.

Til 4 porsjoner:

800 g torskefilet med skinn

4 ss hvetemel

2 ts salt

smør og olje til steking

Bacon- og gressløksmør

2 skiver baconterninger

100 g smør

1,5 ss hakket gressløk

Tilbehør

8 stk asparges

4 stk gulrot

1 stk brokkoli, i buketter

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Ingredienser:

500 g kjøttdeig

1 stk løk

olje/smør til steking

2 stk fedd hvitløk

1 ts chilipulver

1 ts kumin

1 ts sukker (gjerne brunt sukker)

2 bokser bønner

2 dl tomat saus (eller bare hakkede tomater fra boks)

2 stk rød chili

2 ss koriander, hakket

1 ss sitronsaft

salt og pepper

tortillachips

150 g ost, revet

4 ss rømme

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Lammefrikasse

Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Ingredienser:

1 kg lam mekjøtt (gjerne fårikålkjøtt)

vann

3 ss smør

3 ss hvetemel

3 dl kremfløte

6 stk poteter

2 stk gulrøtter

1 stk løk

1 stk persillerot

1 stilk selleristang

1 stk purre (bare det hvite)

1 bit sitron

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!