Ukemeny

Ukemeny med varm suppe, saftig lasagne og laks fra Asia

Det er mye å glede seg til.

MIDDAGSTIPS: Det blir kjapp middag med en tunfisksandwich.

MIDDAGSTIPS: Det blir kjapp middag med en tunfisksandwich. Foto: Foto: Panopticon

Publisert Oppdatert

Ukens matmeny er klar!

Blant herlighetene finner du lasagne, den supre løksuppa og kjøttkaker med noe attåt. Det er bare å glede seg.

Mandag: Lasagne som ikke er lasagne

Dette var den første skikkelige retten jeg lærte å lage. Jeg vokste opp med denne og trodde lenge det var lasagne. Ekte lasagne.

Det er det ikke - den lages jo med plater.

Men, det er jaggu ikke mye forskjell i smaken her. Det kan bli mye mas om du er i tidsklemma, men hvitløksbaguetter og en enkel salat er standard tilbehør til denne hverdagshelten.

Tirsdag: Den enkleste middagen

Det er klart det er lov å spise sandwich til middag!

Det er kjekt å ha et par superkvikke middager på repertoiret. Dette er en sånn.

Dette går kjapt: Bland sammen tunfisk, majones, yoghurt, kapers og tomat og smør det på brødskiver. Legg på salat - del de (for all del) på tvers, slik at det blir trekanter.

Onsdag: Suppa som alle bør spise ofte

Løksuppe hører hjemme hos en driftig familie. Middagen er nesten gratis og står ikke tilbake noe. Lukk øynene og tenk på løksuppe med gratinert ost.

Sulten?

Du kan ta en titt på videoen her.

Torsdag: Laks fra Asia

Ukens eksotiske kommer fra Asia. Vi sendte en laks over kontinentet og tilbake kom den, glasert i lime, soya, honning og chiliflak.

Nydelig. Og den ligger på spinat - masse spinat.

Fredag: Den sprøeste snitzelen

Denne svinesnitzelen overgår alle andre snitzler jeg har spist - og du ser hvordan den lages i denne videoen.

Ikke bare er snitzelen supersprø og saftig inni, men tilbehøret er også knall. Det er verdt å merke seg den remuladen, sier jeg.

Jeg lover at denne fredagen ikke blir helt som andre fredager.

Lørdag: Kylling etter boka

Den ovnsstekte kyllingen lages etter boka, bokstavelig talt. Den utmerkede Simon Hopkinson er mannen bak den enkle kokeboka Roast Chicken and other Stories. Og vi tar tittelkuttet.

Til den foreslår jeg å lage en deilig, kremet potetsalat og eventuelt litt rå grønnsaker på et fat.

Ja, så unner vi oss en dessert fra samme mann, nemlig den supre kaffegranitaen.

Søndag: Kjøttkaker med noe attåt

Vi avslutter denne uka med noen saftige kjøttkaker. De er ikke som andre kjøttkaker siden de gratineres med chevreost, og, jada, så har vi litt honning for å gjøre overgangen til en ny uke litt søtere.

Ha en smakfull uke!

Kim Holthe

Makaroniform med kjøttdeig

Velsmakende og lettvint form som gjerne kan gjøres klart kvelden i forveien.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Kjøttdeig

2 ss Smør

8 dl Makaroni

1 stk Hvitløk

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

1 ss Smør

1.5 ss Hvetemel

5 dl Melk

Salt og pepper

1 stk Purre

1 ss Oregano

100 g Revet hvitost

1 kvist Tomater

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning