Ukemeny

Her er din matuke

Her er oppskrifter på hverdagsmaten du trenger.

Publisert Oppdatert

Endelig en ny uke! Og her får du servert en god blanding av nye retter og gamle kjenninger. Her er ukens ukemeny!

Mandag: Gulrotsuppe

Dette er vinnersuppa. Det er ikke tilfeldig at denne spises på en mandag. For, selv om du ikke har fått handlet ennå, så er det svært sannsynlig at du allerede har gulrøtter. Gulrøttene trenger bare selskap av løk, buljong og crème fraîche for at det skal bli fest. Enkelt, kjapt og godt. Noen vil kanskje nevne at det er sunt også.

Tirsdag: Kedgeree

Denne smaksrike, indiske fiskeretten har masse varmende krydder i seg. Selv om man skulle tro den var skapt for kjølige, norske høstdager har denne retten sitt opphav i India. Litt røkt fisk sammen med karriris og kokte egg er utgangspunktet for denne retten.

Onsdag: Kålpai

Nå er det masse god kål å få i butikkene. Selv om det meste er ment å havne i får-i-kål-gryten, er det faktisk lov å lage noe annet med den. For eksempel denne utmerkede kålpaien.

Den kan spises som den er, men passer godt til denne laksen, saltbakt kylling og er en vinner til stekte pølser.

Torsdag: Torsk med hasselnøtter og blomkål med parmesan

Torske med hasselnøtter har blitt en klassiker. Denne gangen kombinerer vi den med blomkål og parmesan. Dersom du også vil ha poteter til kan noen kjappe, fløtegratinerte poteter.

Fredag: Kalkunfilet

Jeg skrev om trikset som gjør filetene supergylne og smakfulle. Når det er i boks, er resten av matlagingen en ren glede. Servér de gylne stykkene med en klassisk og supersmakfull ris, eller kanskje med ertepuré.

Lørdag: Finnbiff

Det er tid for lørdagskos! Og når du lager finnbiff på denne måten, ja, da kan du glede deg: Lag en blomkålkrem som du legger stekt reinskav og crème fraîche på toppen av før du drysser over med bacon og serverer med gulrøtter. En kul måte å variere en velkjent klassiker på, synes jeg.

Søndag: Innbakt laks med verdens beste potetsalat

Under den vakre, gylne og sprø overflaten skjuler det seg flere overraskelser. Du får to saftige laksefileter som ligger mot hverandre og mellom der, et lag med urtesmør med sitron. Og ikke nok med deg, men du får også en potetsalat som ingen, så langt, har hatt annet enn gode ord å si om. Potetsalaten lages med grønne bønner, pinjekjerner og parmesan.

Erik Hannemann

Gulrotsuppe

Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Løk

400 g Gulrot

1 stk Buljongterning

2 ss Crème fraîche

Salt og pepper

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 5. 000 oppskrifter!

Kedgeree - indisk røkt fisk

Røkt fisk er fantastisk. Med litt krydder blir det enda bedre.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Kolje

2 dl Ris

4 ss Olivenolje

2 stk Løk

4 ss Karri

1 ss Muskat

2 ss Fløte

100 g Smør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning