Ukemeny

Ukemeny med enkel mat

Gjør det enkelt. Her er oppskriftene.

OPPSKRIFT PÅ INNBAKT LAKS: Innbakt laks ser imponerende ut - og smaker enda mer imponerende.

OPPSKRIFT PÅ INNBAKT LAKS: Innbakt laks ser imponerende ut - og smaker enda mer imponerende. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Mandag er begynnelsen på alt godt. Tenk på det, det er sant!

Her er ukens middager. Du finner alle våre ukemenyer samlet her.

Mandag: Pasta med kjøttboller

Forrige ukes superklikker starter denne ukens ukemeny. Enkle kjøttboller med mozzarella, grønne bønner og pasta - ja, denne retten er innen rekkevidde for de fleste.

Tirsdag: Egg og røkt fisk

Litt sprekere og mer utfordrende er denne middagen. I oppskriften finner du hermetiske artisjokker. Du kan, om du vil prøve, koke dem selv. Det tar omtrent 25 minutter (og kan gjøres dagen i forveien. Det er ikke verre enn at du slipper artisjokker i vann og koker).

Ellers krever bare denne retten at du kan koke egg og strø ingredienser utover en tallerken. Kul middag!

Onsdag: Italiensk hurtigkylling

Dette er kyllingretten det er umulig å mislike.

Torsdag: Rødspette

Og hvilken torsdag det blir! Rødspette er en av de vanligste flyndrene, og prisen er slett ikke verst. Oppskriften er ganske rett fram: Legg fisken på noen urter og sitronskiver og bak den i ovnen i omtrent 20 minutter.

Til denne deilige hverdagsfisken foreslår jeg å lage min beste potetsalat.

Fredag: Innbakt laks

Denne fiskeretten er en fest i seg selv. Kjøp noen plater med butterdeig og kjevle det stort nok til at du kan pakke inn fisken. Mellom to fiskefileter legger du et lag med smør, sennep, sitronskall og urter. Når fisken er pakket inn i butterdeig bakes den i ovnen til den er gyllen. Super middag...

Til laksen kan du lage tilbehøret som passer til alt og for eksempel en kul potetpannekake.

Lørdag: Italiensk kyllinggryte

Denne herlige, enkle gryta vil alle glede seg over på lørdagskvelden. Oppskriften er veldig grei, men den har verken poteter, ris, bønner eller annet mettende i seg. En idé er å lage en kul risotto til.

Søndag: Kalvestek

Søndagen rundes av med luksussteik. Får du ikke tak i kalvestek bør du vite at denne framgangsmåten også kan brukes til oksesteik og lammesteik.

Til steika vil jeg lage meg en overdådig portvin- og armagnacsaus.

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag