Ukemeny

Ukemeny med solid mat

Du savner ikke noe med denne ukemenyen.

Publisert Oppdatert

Mandag: Pasta parmesan

Meatless monday har blitt så populært at det har nådd Forsvaret, en institusjon ikke alle forbinder med nytenkning, raddisveggismat og matmiljøvennlig tankegang. Tommel opp!

Vi følger opp med en vegetarrett denne mandagen, i sympati med en ideologi som er full av gode intensjoner. Pasta med persille, tomat og hvitløk som overdrysses med rikelig parmesan er uansett digg - og hvem savner vel egentlig kjøtt da?

Tirsdag: Stekt fisk med reddiker og asparges

Dette er en lekker liten rett som alle kan lage. Stek fisken etter disse prinsippene og nyt de deilige, gylne fargene på reddikene og aspargesen.

Onsdag: Jordskokksuppe

Dette er tiden for gode, varmende supper. Og for alle som har spist seg lei på blomkålsuppe denne høsten kommer en jordskokksuppe som en beleilig innslag. Jordskokker var vriene å få tak i for noen år siden, men nå dukker de opp stadig oftere i butikkene. Og får du tak i jordskokk, så er resten en lek.

Torsdag: Kylling med vårløk

Kyllingklubber som stekes med litt honning gir en herlig og lekker farge. Dette er en rett som virkelig forsvarer sin plass som "hverdagsmat". Inn med kyllingen, så vårløk som du deler på tvers og så hiver du noen mandler i stekepanna. Vips! God torsdag!

Fredag: Empanadas

Enkle empanadas lager du raskest om du kjøper deg ut av problemet med deigen. Det finnes nemlig ferdig paideiger. Skal innrømme at jeg har brukt det knepet noen ganger, men det er jo ikke spesielt vanskelig å lage paideig - bare sjekk denne.

Empanadas er altså fylte, små herligheter som stekes i ovnen til osten på toppen får akkurat den fargen du liker best.

Lørdag: Grillspyd

Disse spydene er egentlig laget for grillen, men du klarer fint å steke dem i stekepanna (eller grillpanne, selvsagt).

Søndag: Asiatisk laks

Vi runder av denne uka med asiatisk laks. Den er ikke vrien å lage og passer en rolig, fin søndag godt.

Ja, så hadde det vært godt med en kakebit. Jo, jeg foreslår den heidundrande snickerskaka!

Ha en herlig uke!

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Eplekaka du må bake i høst

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Pasta med tomat, hvitløk og persille

Den aller enkleste pastaen. Italiensk mat på sitt beste.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kvast Persille, finhakket

2 fedd Hvitløk

4 stk Tomat

400 g Pasta

Olivenolje

Salt og nykvernet pepper

40 g Parmesan

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag