Ukemeny

Solid ukemeny med deilig høstmat

Maten som gjør deg glad denne høsten.

Publisert Oppdatert

Vi kan trygt gå en ny matuke i møte med disse oppskriftene. Her får du alt fra asiatisk torsk, pølsegryte med urter og uka avsluttes med en sabla god, fransk klassiker, nemlig coq au vin. Her er ukens ukemeny!

Mandag: Pasta med kjøttboller

Planken legger vi som vanlig til mandagen. Her er det ikke mange triks man skal kunne, men det er lurt å være kjent med at brød (oppbløtt i vann) er genialt for at ikke kjøttbollene skal bli tørre og gummiaktige. (har du lyst på mer avanserte kjøttboller så finner du verdens beste her).

Tirsdag: Torsk med asiatisk fri

Torsken får kjenne på den asiatiske innflytelsen denne uka. Det er koriander, spisskum og karri som står for det. Du servere vanlig ris eller poteter til denne, men du kan også servere de gode kikertene til Clotilde om du er i det eventyrlystne hjørnet.

Onsdag: Pølsegryte med urter

En pølsegryte med masse, friske urter er hva du får om du følger denne oppskriften. Servér den gjerne med en skikkelig god potetmos til.

Torsdag: Fiskesuppe

Fiskesuppe finnes i alle mulige varianter, fra den mektige, franske bouillabaisse til enklere hverdagsvarianter. Fiskesuppa som serveres denne uken er lett å lage. I oppskriften finner du blåskjell - husk at du ikke trenger å kjøpe et helt nett med blåskjell. Du kan be dem sprette nettet og så kan du få akkurat så mange du vil.

Fredag: Karriburger

En velkomment kryddersting gjør denne fredagen litt mer gøyal. Kjøttet i denne burgeren er sesongriktig lammekjøtt.

Lørdag: Kylling med honning og rosmarin

Denne måten å tilberede kylling på er enkel, elegant og du ender med et uvanlig smakfullt resultat. Servér gjerne med dette kule tilbehøret.

Søndag: Coq au vin

Den erkeklassiske gryta får æren av å avslutte denne ukas ukemeny. Opprinnelig bruke han haner til denne retten, men det skal man lete lenger etter her i landet. Så kylling er det vanlige i den moderne utgaven.

Du finner alle oppskriftene nedenfor - ha en smakfull uke!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

Instagram: #klikkmat

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Vår største pizzatest noensinne

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Torsk med asiatisk vri

Bengalsk torsk? Ja, her er den nye torsken..

Se hele oppskriften

Ingredienser:

0.5 ts Gurkemeie

Pepper

0.5 ts Cayennepepper

0.5 ts Kumin

4 stk Torskefilet

2 dl Matyoghurt

2 ss Hvetemel

Olje/smør til steking

1 ss Sennepsfrø

1 stk Rødløk

1 fedd Hvitløk

1 ts Karri

1 dl Fløte

Koriander, frisk, hakket

1 ts Koriander

Salt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning