Ukemeny

Ukemeny med hjemmelaget mat

Spiser deg glad med denne menyen.

OPPSKRIFT PÅ EMPANADAS: Empanadas er nydelige, små godbiter med varmende, godt krydder. Disse er gratinerte.

OPPSKRIFT PÅ EMPANADAS: Empanadas er nydelige, små godbiter med varmende, godt krydder. Disse er gratinerte. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Endelig mandag!

Her kommer en rykende fersk ukemeny. Hver uke får du en ny ukemeny fra Klikk.no. For å være sikker på å få det med deg kan du "like" Facebooksiden vår.

Mandag: Løksuppe

Vi begynner med en deilig, varmende løksuppe. Det man er ute etter i en løksuppe er at løken karamelliserer seg. Når det er på plass gjenstår å gratinere suppen i ovnen med ost. Noen liker litt ost, jeg liker mye.

Du får også brukt opp gammelt brød med denne oppskriften. Det legger du nemlig i suppa før du setter den i ovnen.

Løksuppe er perfekt mandagsmat!

Tirsdag: torsk med sitronsmør

Januar er en av de beste torskemånedene. Fra gammel av heter det at man ikke skal spise torsk i måneder uten "r" fordi fisken kunne ha mark i seg på våren og sommeren. Sjansen er mindre for det i våre dager. Og nå er det uansett januar.

Denne retten er laget med et herlig sitronsmør og fisken serveres med deilige glaserte grønnsaker. (Har du ikke glasert grønnsaker før er det lurt å lese dette).

Onsdag: Ovnsbakt pasta

Hva er mer lunt og trivelig enn en form med ovnsbakt pasta? Da blir det i alle fall godstemning hjemme hos meg. I denne formen finner du tomat, kjøttdeig og deilig mozzarella som gjør seg godt i ovnsbakt pasta.

Torsdag: Saltbakt fjellaure

Sjekk denne saken (og se videoen av saftig fisk...) før du saltbaker for første gang. Jeg kan garantere at det ikke blir siste gang.

Fisken kan du servere med veldig mye. For eksempel sopp med fennikel eller persillerotmos.

Fredag: Empanadas

Et vist meksikansk drag også over denne fredagen. Empanadas er absolutt beslektet med quesadillas, men her får du en ekstra dimensjon når deigen blir nystekt i ovnen.

Lørdag: Italienske kjøttkaker

Kjøttkaker kan være så mangt. De klassiske norske er supre, men denne lørdagen faller valget på de italienske. Der er det blandet inn litt bacon og parmesan. Og linsesalaten du serverer til er snadder til de saftige kjøttkakene.

Søndag: Kyllingsnitsel

Vi avslutter uka med kylling. Kyllingfiletene smaksettes med salviesmør og timian. Servér gjerne noen ovnsbakte rotfrukter sammen med potetene.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Løksuppe

Slik lager du super løksuppe. Ikke let lenger! Du finner ikke bedre løksuppe enn denne.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 stk Løk

1 dl Madeira

1.5 l Vann

stk Buljongterning

100 g Ost

25 g Parmesan

2 stk Loffskive

Salt og pepper

Robin Balas

Dampet torskefilet med sitronsmørsaus

Fisken blir ekstra god, fordi den dampes på rist over kokende vann.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

700 g Torskefilet uten skinn

2 ts Salt

0.5 stk Løk

1.5 dl Hvitvin

1 stk Laurbærblad

3 stk Pepperkorn

1 dl Fiskekraft

1 dl Kremfløte

150 g Smør

0.5 stk Sitron, saften av den

Salt og pepper

2 stk Gulrot

1 stk Kålrot

1 stk Nepe

1 ss Smør

1 ts Sukker

Linnea press

Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella

Denne retten med pasta, mozzarella og tomat bakes i ovnen. Litt rødvinssmak i sausen gjør susen.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Kjøttdeig

1 stk Løk

2 stk Hvitløksfedd

1 stk Chili, rød

2 ss Olivenolje

3 bokser Tomater

1 dl Vann

1 potte Basilikum

1 ss Rødvinseddik

1.5 ts Salt

1 ts Pepper

400 g Pasta

3 dl Parmesan, nyrevet

2 stk Mozzarella

Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Ørret

1 kg Salt, grovt

1 dl Vann

Erik Hannemann

Empanadas fra Mexico

De gode, varmende empanadasene fra Mexico liker alle.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Paideig

500 g Kjøttdeig

1 stk Rød chili

150 g Ost, revet

2 ts Koriander, malt

1 ts Spisskum

1 stk Tomatboks

1 ts Sukker

1 fedd Hvitløk

Salt og pepper

Rømme

Koriander, frisk, hakket

Salat

Linnea Press

Italienske kjøttkaker med linsesalat

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Kjøttdeig

1 stk Loffskive

1 dl Melk

50 g Bacon

1 stk Egg

1 dl Bladpersille

1.5 dl Parmesan, nyrevet

1 ts Salt

0.25 ts Pepper

Smør, til steking

2.5 dl Linser, grønne

0.5 stk Appelsin, finrevet skall

5 dl Vann

1 stk Hønsebuljong

2 stk Hvitløksfedd

1 dl Soltørkede tomater

1.5 ss Rosmarin, hakket

3 ss Olivenolje

250 g Tomater

1 ss Balsamicoeddik

0.5 ts Salt

0.25 ts Pepper

1 dl Persille hakket

Marit Røttingsnes Westlie

Kyllingsnitsel med salviesmør

Kyllingsnitsel er altså kylling som paneres med griljermel. Det kjøper du gjerne ferdig i butikken.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 dl Hvetemel

2 stk Egg

25 g Parmesan

1 stk Sitron

4 kvist Timian

30 stk Salvie

1.5 dl Griljermel

1 ts Salt

Pepper, kvernet

4 stk Kyllingbryst

50 g Smør

Smør, til steking

10 stk Poteter

2 stk Timian

2 ss Olivenolje

Salt og pepper

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning