Ukemeny

Ukemeny med gode smaker

Mat for hele uka - her er oppskriftene.

Publisert Oppdatert

Og da var mandagen der.

Herlig!

Det betyr at vi skal lage masse god mat i en hel uke.

Mandag: Laks og pasta

Vi begynner med en lettvint laksepasta. Det er ikke noe vits i å utfordre verken det ene eller det andre. Det er jo mandag.

Dersom du vil ha noen grønnsaker, så kutt dem i bittesmå terninger (brunoise, som noen ville si...) og ha dem i sammen med fisken.

Tirsdag: Fersk suppe med svinekjøtt

Dette er forenklet versjon av den majestetiske Ferskt kjøtt og suppe (som tar litt lengre tid). Denne suppen klarer du å mekke på en halvtime om du er i dette rette humøret.

Onsdag Kyllingsnitsel

Kyllingsnitsel står på menyen denne onsdagen. Snitsel lager du ved å vende kyllingfileter i mel, pisket egg og til slutt i en blanding av brødsmuler (eller griljermel som du kjøper), parmesan og sitronskall.

Og den serveres med salviesmør og deilige poteter.

Torsdag: Torsk med god saus

Torsk, deilig, flakete torsk, med sennepssaus er torsdagens middag. Jeg foreslår å servere den med disse gode gulrøttene.

Fredag: Indiske smaker

Huset fylles av eksotiske krydderdufter med denne kyllingen på kjøkkenet. Servér den med god ris og alle blir glade.

Lørdag: Hamburger

Jeg har en idé om å spise to burgere denne lørdagen. Eventuelt to halve. Den første med fisk, den andre med kjøtt. Det er mest for å glede alle og jeg elsker variasjonen.

Det viktigste er dog å få til aiolien - det er den som utgjør forskjellen her.

Søndag: Perfekt kylling

Jeg er svak for enkle, ukompliserte og perfekte oppskrifter. Derfor dukker denne kyllingen opp med jevne mellomrom. Mange vil tenke "hva er så spesielt med denne"? Vel, det er ikke spesielt utover det at den er perfekt. Dem var til forveksling lik den som dukket opp i DN og den er i utgangspunktet Simon Hopkinsons hoppskrift (fra The Independant).

Server gjerne denne kyllingen med en nydelig potetmos og en enkel salat.

Til 2 porsjoner

150 g Spagetti

2 dl Matfløte

0.5 dl Sider

1 fedd Hvitløk

150 g Laksefilet

4 stk Basilikum

Salt

Pepper

4 ss Ost

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Kim Holthe

Fersk suppe med svinekjøtt

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Svin

2 ts Buljongpulver

1.5 l Vann

200 g Gulrot

1 stk Blomkål

200 g Asparges, grønn

4 stk Vårløk

2 ss Persille

Brød

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag