Ukemeny

Lett ukemeny

God og enkel mat? Her er den.

Publisert Oppdatert

Hver uke kommer en ny ukemeny - du finner alle sammen her.

Jeg spiste godt i helgen. Og jeg tror kanskje denne ukens ukemeny bærer preg av det. Tre fiskeretter er det her, torsk, laks og kveite. Det er også to supper, som er litt uvanlig til meg å være. Og allerede nå gleder jeg meg til fredag og chili con carne. Her er ukens ukemeny!

Mandag: Blomkålsuppe

Denne blomkålsuppa er enkel å lage. Skjær blomkålen i grove biter, ha i en kjele, dekk med fløte og vann og kok det mørt. Når det er kjørt glatt med stavmikser er det bare å ha på litt godt bacon, krutonger og gressløk så er du i mål. Jeg liker en lite klype muskat i suppa.

Tirsdag: Kveite med ertepuré

Kveite er stas på en tirsdag, på grensen til råflott. Og enda bedre blir det med en irrgrønn og deilig ertepuré.

Onsdag: Løksuppe

Ukens andre suppe kommer denne onsdagen. Gleden av å se skåler med løksuppe gratineres i ovnen med ost er en av livets intense hverdagsgleder. Er det bare meg? Jeg bruker gjerne en blanding av flere oster om jeg finner det i kjøleskapet. Comté er nydelig, en bit jarlsberg, litt parmesan...

Torsdag: Torsk i sennepssaus

En herlig stykke stekt torsk ligger og flaker seg i panna denne torsdagen. Til den skal jeg servere noen gylne, fristende gulrøtter som er inntyllet i en eksotisk slør av safran.

Fredag: Chili con carne

Dagen har kommet til chili con carne! Og du verden, denne er god. Hemmeligheten ligger i å bake paprikaen først, så den finner sitt søtlige jeg, og så hakke den opp og ha i gryte. Den finishen gjør susen...

Lørdag: Kyllinggryte med chorizo

Den som ikke blir sulten av ordene "kyllinggryte med chorizo" har neppe spist det før. Chorizo er den spanske pølsa (som det også lages norske versjoner av) som er smaksatt med masse hvitløk og røkt paprika.

Søndag: Innbakt laks

Vi avslutter denne uka med å lage en stilig lakserett. Ideen er å bake laksen inn i mørdeig for å den det sprø ytre naturen ikke ville skape for oss. Mellom fiskefiletene finner du et herlig lag med urtesmør. Til denne fisken kan du servere en enkel salat, tabbouleh, og noen gode poteter.

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning