Ukemeny

Ukemenyen er klar!

For deg med god smak.

Publisert Oppdatert

Da var mandagen her! Og mitt forslag til ukemeny finner du nedenfor. Håper den faller i smak!

Mandag: Linsesuppe

Å koke seg en god linsesuppe er en ypperlig start på uka. Det som gjør denne suppa spesiell er den sjenerøse bruken av chorizo.

Jeg kommer til å lage en god, skikkelig, gammeldags hvitløksbagett og servere den til - samme hva noen måtte mene om det.

Tirsdag; Ovnsbakt laks med dill og asparges

Ovnsbakt laks blir supert med denne oppskriften. Du baker den med en raus bunt med dill og serverer den med mandler, asparges og mer dill.

Servér den gjerne med en enkel salat.

Onsdag: Karbonader

Karbonader er raskt og enkelt. Det som gjør denne minneverdig er faktisk løken. Den blir kjempegod med litt sukker, rødvinseddik, rosiner og smør.

Torsdag: Torsk med hasselnøtter

Torsken får selskap av hasselnøtter, rosmarin og rosiner og da skal si den trives! Den kan for eksempel serveres med en fin persillerotmos.

Fredag: Chicken masala

I denne retten får du uforskammet godt betalt for innsatsen. Bland sammen kylling, yoghurt, kokosmelk, tomater og krydder og bak det i ovnen. Litt senere dufter det nydelig og eksotisk. Et lite under.

Lørdag: Biff med peppersaus

Jeg hadde egentlig ikke lyst på biff. Men, jeg hadde lyst på denne peppersausen. Derfor ble det sånn denne helgen. Og biffen skal jeg servere med de nydelige potetene til Clotilde - hvor man bruker ristetrikset.

Søndag: Kylling med kanel

Vi avslutter i det eksotiske hjørnet og denne kyllingen i kanel. Server den med like eksotisk ris - og du får en fin avrunding på helgen!

Ha en velsmakende uke!

Erik Hannemann

Linsesuppe med gode smaker

Denne linsesuppa er krydret med kumin og koriander.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 dl Linser, røde

1 stk Løk

1 ts Kumin

1 ts Koriander

150 g Chorizopølse

1 ts Tomatpuré

2 ss Kylling

Salt og pepper

1 ts Rødvinseddik

Erik Hannemann

Ovnsbakt laks med dill og asparges

Det skal ikke mye til for å lage et godt måltid!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Laks

1 kvast Dill

Salt og pepper

8 stk Asparges

1 neve Mandler

20 g Parmesan

Erik Hannemann

Karbonader med god løk

Karobonader blir best når du serverer med denne løkkompotten.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Karbonadedeig

Salt og pepper

1 ts Ingefær

0.5 ts Muskat

1 ts Potetmel

2 stk Løk

1 ss Sukker

3 ss Smør

2 ss Rødvinseddik

3 ss Rosiner

Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

400 g Torskefilet

50 g Hasselnøtter

50 g Rosiner

1 kvist Rosmarin

Salt og pepper

1 stk Egg

Erik Hannemann

Enkel peppersaus

Biff med peppersaus? Her er oppskriften!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

15 stk Pepperkorn

5 ss Cognac

2 dl Kremfløte

Salt

2 ss Smør

Christopher Sjuve

Kylling med kanel

Kyllingen blir morsom med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Kyllingbryst

8 stk Sjalottløk

50 g Rosiner

25 g Pinjekjerner

Salt og pepper

3 stk Kanelstang

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt de lurer på om mat!

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning