UKEMENY

Her er sju rimelige middager

Så lite skal til for at uka blir velsmakende.

POTETSTAPPE: Når du har sellerirot i potetstappa blir den mye bedre.

POTETSTAPPE: Når du har sellerirot i potetstappa blir den mye bedre. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Herved er en velsmakende uke servert!

I alle fall oppskriftene. Da gjenstår bare det morsomme, nemlig å lage maten:

Mandag: Potetsuppe

En potetsuppe (vichysoisse) er, sammen med løksuppe, blant de billigste middagene man kan spise. Dermed er ukas første rett med på å trekke snittprisen ned. Når det er sagt, er det bare viltkjøttet til burgeren på lørdag som skiller seg ut prismessig denne uka.

Tirsdag: Flyndre

En flyndre i langpanna er bedre enn ti på taket, sier gamle sjøulker. Det skal være sikkert og visst. Oppskriften er enkel: Legg fisken (som kjøpes ferdig renset) i en langpanne og bake den i ovnen. Servér den gjerne med kokte poteter og denne lille saken med sopp.

Onsdag: Kalkun i panne

En pannerett med kalkun (du kan også bruke kylling), fiken og valnøtter må bli godt. Du kan servere den med ris eller ta deg bryet med å lage en kul potetmos med selleri.

Torsdag: Bakt laks med aioli og hasselbackpoteter

Når laksen dekkes med butterdeig blir alle glade. Den kjøper du ferdig og resultatet er en spør topp på laksen. Mitt forslag er å piske sammen en aioli og lage de fabelaktige hasselbackpotetene, men det er også masse annet som funker.

Fredag: Hamburger med vilt

Hamburgeren blir luksuriøs når du lager den med viltkjøtt. Men, den er såre enkel, med salatblader og litt parmesan på toppen.

Lørdag: Kylling med kanel

En spenstig lørdagskylling med kanel serveres rett fra den ildfaste formen.

Søndag: Clotildes lasagne

Og til slutt kommer en herlig sak fra vår alles Clotilde. Her bakes en masse fine grønnsaker sammen med kjøtt- og tomatsaus til en uforglemmelig lasagne.

Ha en riktig god uke!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Erik Hannemann

Potetsuppe vichysoisse

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

500 g Poteter

0.5 stk Purre

20 g Parmesan

2 ss Kyllingkraft

1 stk Pølse

Salt og nykvernet pepper

Her kan du søke blant 6000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Rødspette

1 stk Sitron

0.5 potte Timian

Salt og pepper

Olivenolje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning