Ukemeny

Fire raske og tre sakte middager

Her er ukemenyen og oppskriftene.

Sist oppdatert

Endelig mandag!

Denne uken har jeg laget en ukemeny med uvanlig raske oppskrifter. Det vil si: Det er kjappe retter som serveres fram til helgen. Fredag, lørdag og søndag er det tid for "slow food" - mat som ikke krever mye av deg, bortsett fra tid. Det tre rettene til helgen er av typen som bare blir bedre jo lenger du klarer å vente...

Mandag: Ertesuppe - kjøttfri mandag

Jeg fikk en oppfordring på Facebook-siden om å kjøre en "meatless monday" - og jeg så inspirert at jeg herved serverer en ertesuppe. Og den behøver du ikke spise av ideologiske årsaker, men simpelthen fordi den er utmerket. Den klarer seg helt på egenhånd, uten hjelp fra animalia.

Vil du ha flere vegetaroppskrifter, så kan du se her!

Tirsdag: Pasta carbonara

Vi fortsetter forsiktig med nok en kjapp, god og rimelig rett. Spaghetti carbonara er noe alle liker. Alle som får dreisen på metoden gjør carbonara til en gjenganger på kjøkkenet sitt.

Onsdag: Torsk i fløtesaus - en stekepanne

Torsk er nydelig og særlg på denne tiden av året. Denne oppskriften kan du også se en video av - og den er virkelig så enkel som den ser ut.

Torsdag: Karbonader med erteremulade

Karbonader blir best om du lager dem selv, men jeg skal tilgi deg dersom du lager denne erterumuladen. Den er nemlig super og vanedannende. Litt potetmos og stekt løk er ellers alt som skal til for å gjøre denne middagen vellykket.

Fredag: Bacalao

Om du ikke husker å legge klippfisk i vann over natten, har jeg sett at enkelte butikker nå selger ferdig utvannet fisk. Bare et tips. Ellers er denne (kjempegode) oppskriften temmelig klassisk med poteter, løk, tomat, hvitløk, oliven, et lite kryddersting fra piri-piri-chilien og rause mengder med olivenolje.

Lørdag: Langkokt oksekjøtt i tomat

Husk å sette i gang i tide! Så lenge maten ikke svir seg, er dette en rett som bare blir bedre jo lenger man venter. Så, hold ut!

Søndag: Ferskt kjøtt og suppe

Jeg kan nesten ikke forestille meg noe mer klassisk søndagsmat enn den her. Utfordringen er todelt: Kok kjøttet lenge og mørt nok. Det andre er å få til løksausen. Her er det maktpåliggende å få til den rette balansen mellom søtt og syrlig (sukker og eddik). Det er bare en måte å gjøre det på: Smake.

Ha en smakfull uke!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Les også