Ukemeny

En herlig ukemeny

Denne ukemenyen blir du glad i.

Publisert Oppdatert

Ny uke! Nye smaker!

Denne ukemenyen inneholder kjente og kjære retter, men også noen nykomlinger for den som følger disse ukemenyene (du finner tidligere ukemenyer her).

Mandag: linsesuppe

Først ut er denne smakfulle linsesuppa. Den er proppfull av varmende, deilig krydder som koriander og spisskum. Og så kan du ha så mye, og så sterk, chorizo du vil. Flere og flere butikker har linser som er ferdig utvannet (på kartonger). De kan du gjerne bruke i denne oppskriften!

En super suppe når det begynner å bli kaldt i været. (Her finner du flere supper, for eksempel Hellstrøms blomkålsuppe...).

Tirsdag: Bakt flyndre med agurksalat

Kjøp deg en deilig flyndre i fiskedisken! Rødspette er det letteste å få tak i. Får du ikke tak i rødspette, kan du faktisk bruke annen, hvit fisk i denne enkle oppskriften.

Fisken er så enkel og rask (legg i form, har på timian...), så mens ovnen varmer seg kan du smelle sammen en lekker agurksalat med mynte. Kok gjerne noen poteter og servér med smeltet smør og mer hakket, frisk timian!

Onsdag: Cannelloni med kyllingkjøttdeig og parmesan

Pastadag! Og denne gangen bruker vi pastaplater, koker dem lett, fyller med godsaker og ruller dem sammen før de settes i ovnen overdrysset med fersk, deilig parmesan... En hverdagshelt i ny forkledning.

(Flere pastaoppskrifter her. Og du: Pass på at du koker pastaen riktig!

Torsdag: Posjert laks med nytt tilbehør

Å posjere er en teknikk hvor du bruker væske til å varme opp kjøtt, fisk eller egg - men holder temperaturen under kokepunktet. Poenget er å beholde mest mulig smak og ikke gjøre fisken tørr og kjedelig.

I oppskriften nedenfor for koker du opp vann med appelsin, sitron og rødt pepper som du heller over fisken (en tykk laksefilet) og så setter i ovnen med steketermometer. Nå det viser 50 grader er fisken ferdig (noen liker at den blir 60).

Fisken serveres med en herlig pastinakkrett (som du kan bytte med gulrot om du ikke finner pastinakk).

Fredag: En smörgosbord med knekkebrød. scones, rakfisk og annet snadder

Dekk et bord med hjemmelaget pålegg og hjemmebakte knekkebrød (se enkel oppskrift nedenfor) eller scones med speltmel. Du kan for eksempel lage rekesalat eller skagenrøre.

Og siden det ikke er lenge til jul: Prøv deg på denne lekre saken med rakfisk...

Lørdag; Reinsdyrgryte av finnbiff

Unn deg en varmende og skikkelig viltgryte med finnbiff denne lørdagen. Det vil du ikke angre på!

Søndag: Kylling med potetmos

Vi avslutter uka med en liten lekkerbisken som alle liker: Kylling med potetmos og masse, friske brekkbønner. Enkel og nydelig mat.

Ha en god uke!

Erik Hannemann

Linsesuppe med gode smaker

Denne linsesuppa er krydret med kumin og koriander.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 dl Linser, røde

1 stk Løk

1 ts Kumin

1 ts Koriander

150 g Chorizopølse

1 ts Tomatpuré

2 ss Kylling

Salt og pepper

1 ts Rødvinseddik

Erik Hannemann

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Rødspette

1 stk Sitron

0.5 potte Timian

Salt og pepper

Olivenolje

Astrid Hals

Cannelloni med kyllingkjøttdeig

Server gjerne cannelloni med en grønn salat og fileter av rosa grapefrukt.

Se hele oppskriften

Til 3 porsjoner

400 g Kyllingkjøttdeig

2 ss Smør til steking

6 stk Lasagneplater

4 ss Olje

2 stk Rødløk

1 fedd Hvitløk

150 g Spirer

1 pk Smøreost

4 ss Parmesan, nyrevet

Salt og pepper

Erik Hannemann

Posjert laks

Å posjere er jålete ord for å trekke fisken i ovnen.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Appelsin

1 stk Laksefilet

1 ss Estragon, tørket

2 l Vann

2 ts Salt

1 ss Pepper

Christopher Sjuve

Pastinakk som tilbehør

Pastinakk passer veldig godt med gressløk.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Pastinakk

3 ss Gressløk

2 ss Persille, finhakket

2 ss Smør

Salt og pepper

Christopher Sjuve

Knekkebrød

Knekkebrød er sjokkerende enkelt å lage.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

600 g Spelt

150 g Smør

1 ss Bakepulver

25 g Sukker

1 ts Salt

3 dl Melk

Christopher Sjuve

Rakfisk som forrett

Rakfisk er utmerket som forrett. Her er oppskriften på en lekker sak med lakserogn.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Rakefiskfilet

1 stk Rødløk

2 ss Lakserogn

2 ss Sennep

3 ss Rømme

Lefse

Erik Hannemann

Finnbiff (reinsdyrgryte)

Denne gryta er laget på reinsdyrskav, det billigste kjøttet.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Reinsdyrskav

1 stk Løk

3 ts Mel

500 g Poteter

2 stk Gulrøtter

2 stk Persillerøtter

1 dl Tørket sopp

1 stk Hvitløk

2 dl Kremfløte

50 g Brunost

1 ss Solbær

Salt og pepper

Erik Hannemann

Kylling med potetmos i rund form

Det er pussig hvor mye som ligger i presentasjonen. Dette er kylling på sitt beste...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Kyllingbryst

8 stk Poteter

100 g Smør

1 dl Melk

3 stk Sjalottløk

0.5 stk Paprika

1 fedd Hvitløk

200 g Brekkbønner

ss Timian

Salt og pepper

Olje/smør til steking

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning