Ukemeny

Ukemeny med spenstig mat

Uka blir fin med koteletter, indisk mat og en kul ribbe...

Publisert Oppdatert

Nå er den her igjen! Mandagen, altså. Og jeg har laget en splitter ny ukemeny som du kan kose deg med.

Uka blir alltid bedre om maten er godt planlagt. Da er det også lettere å få variert mat. Da kan du for eksempel se at det er passe antall middager med fisk.

(Du finner alle ukemenyene jeg har laget her).

Her er den nye ukemenyen:

Mandag: Oeuf cocotte med hvitløksbaguette

Vi begynner uken med en liten, herlig rett som kan varieres i det uendelige. Prinsippet er å blande grønnsaker med crème fraîche, legge dem i en liten, ildfast form, knekke i ett egg og sette det i ovnen. Dette forslaget er med stekt bacon, squash og litt ost.

Og hva serverer du til? Jo: Hvitløksbaguetten er tilbake! Og du verden så god den har blitt...

Tirsdag: Svinekoteletter: med potetpannekake

Svinekoteletter kan være helt dagligdags, eller de kan være slik som disse: Godt krydret og helt ugjenkjennelige. Og så serveres de med en nydelige potetpannekake som er lett å variere ved å ha i for eksempel fennikel, sellerirot, pastinakk eller andre grønnsaker.

Onsdag: Tunfisk med aioli

Alle som lager dette blir begeistret. Jeg spiste det første gang som en gratis-tapas på en strandbar i Andalucia. Jeg gledet meg til lage det hjemme, men det var egentlig ikke tenkt som noe annet enn hemmelig hjemme-alene-mat. Men, det uunngåelige skjedde: Noen oppdaget min guilty pleasure og siden har den gått sin seiersgang. Ja, du må kunne lage aioli - men det er lett...

Torsdag: Kveite - med agurksalat

Veldig mange fiskedisker er et trist syn. Veldig ofte møter vi på laks, sei og litt røkt kolje. For å bidra til lystigere fiskedisker med større utvalg forsøker jeg alltid å kjøpe "de andre" fiskene: flyndrer (som du lager slik), en isgalt eller kanskje en uer? Kveite begynner å bli vanlig. Ofte kommer den i skiver (så det litt vanskelig å oppdage at dette også er en flyndre, men det er det altså!). Kveita krever én ting av deg: oppmerksomhet. For den blir tørr og trist om den bakes for lenge.

Servér den med en herlig agurksalat - med masse mynte...

Fredag: Nachos

Så var det momsefredag! Og vi feirer med rykende varm og krydret nachos med smeltet ost. Enkelt - og genialt! Og det for noen blitt smaken av fredag.

Lørdag: Biryani

Er du glad i indisk mat finner du masse godt her. En av mine absolutt favoritter er biryani. Det tar litt tid, men det er jo tross alt lørdag. Stek potetterninger gylne (de har du over til slutt). Stek løk og ingefær i masse krydder og tomater før du har i kyllingen. Dette er en smaksbombe.

Søndag: Ribbe med honnig og soya

Det er en stund til vi skal spise den klassiske ribba, så vi får tjuvstarte med noe annet. En liten tvist. Denne lekkerheten lages med soya og honning. Jeg foreslår å lage en godt krydret ris til, så er vi sikre på at vi ikke kommer i julestemning for tidlig.

Clotilde Dusoulier

Egg i form - Oeuf Cocotte

Her er Clotilde Dusouliers herlige, lille oppskrift på klassikeren Oeuf Cocotte. Oppskriften kan varieres etter hva man finner på kjøkkenet.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Egg

1 ss Crème fraîche

Salt og pepper

Paprikapulver

1 skiver Skinke

1 neve Tomat

1 neve Muskat, revet

1 ts Urter

Erik Hannemann

Hvitløksbaguett

Det er kanskje en stund siden du har laget hvitløksbaguetter? Da er det enda bedre...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 fedd Hvitløk

100 g Smør

3 ss Persille, finhakket

2 stk Baguette

1 stk Sitronbåter

Erik Hannemann

Svinekotelett med godt krydder

I denne retten ruller du svinekotelettene, surrer med bacon - det må jo bare bli godt.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Svinekotelett

1 ss Salvie

Appelsin

1 pk Bacon

Salt og pepper

Smør/olje

Erik Hannemann

Tunfisk med aioli

Det er utrolig hvor god mat man kan lage av en boks med tunfisk.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 bokser Tunfisk

4 ss Aioli

5 stk Sukkererter

2 stk Poteter

Salt og pepper

Christopher Sjuve

Kveite med godt tilbehør

Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 skiver Kveite

Salt og pepper

Olivenolje

1 stk Paprika

7 fedd Hvitløk

2 ss Persille, finhakket

1 stk Sitron

Erik Hannemann

Agurksalat

Slik blir agurksalaten bedre. Mye bedre.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Agurk

5 ss Eddik

1 ss Sukker

Vann

4 ss Mynte, frisk

Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Kjøttdeig

1 stk Løk

Olje/smør til steking

2 stk Hvitløk

1 ts Chilipulver

1 ts Kumin

1 ts Sukker

2 bokser Bønner

2 dl Tomat

2 stk Rød chili

2 ss Koriander, hakket

1 ss Sitronsaft

Salt og pepper

Tortillachips

150 g Ost, revet

4 ss Rømme

Erik Hannemann

Biryani - indisk kyllingrett

Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

5 stk Poteter

2 stk Løk

2 fedd Hvitløk

0.5 ts Chilipulver

4 cm Ingefær

0.5 ts Gurkemeie

1 ts Kumin

3 stk Tomater

2 ss Yoghurt

0.5 ts Kardemomme

1 ts Kanel

1 stk Kylling

1 stk Løk

2 stk Nellikspiker

1 ts Kanel

2 cm Ingefær

1 klype Safran

1 ts Kardemomme

500 g Basmatiris

Vann

3 ss Kylling

Salt og pepper

Olje til pensling

Erik Hannemann

Ribbe med honning og soya

Dette er ribba for den som ikke kan vente. Derfor er den litt annerledes.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 kg Ribbe

1 dl Soyasaus

3 ss Honning

1 ss Ingefær

5 fedd Hvitløk

Erik Hannemann

Potetsalat med pinjekjerner

Denne salaten er stappfull av gode ting. Og poteter.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Poteter

3 stk Sjalottløk

150 g Bønner

50 g Parmesan

70 g Pinjekjerner

2 ss Gressløk

5 ss Olivenolje

1 ss Sitronsaft

Smør/olje

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning