Ukemeny

Slik blir det gøy på kjøkkenet

Her er maten som er morsom.

Publisert Oppdatert

Denne uka byr vi på foriana, bakte rødbeter med nøtter og elgkarbonader med supersaus.

Velkommen til en nydelig førjulsuke!

Mandag: Bakte, saftige og røde

Denne mandagen skal du bake deg rødbeter!

Gi det en sjanse! Og følger du oppskriften blir du belønnet med saftige, dyprøde rødbeter med deilig smaker av brunet smør, valnøtter og blåmuggost.

Noen som sa kjøttfri mandag?

Tirsdag: Blandingen som gjør fisken god

Foriana er denne deilige miksen av nøtter, rosiner, hvitløk og oregano som man bare må elske. Ha raust med denne blandingen på fiskestykket.

Server gjerne med verdens beste gulrotblanding.

Onsdag: Thaisuppe

Ukens eksotiske kommer fra Thailand. Jeg vet hvor mange som elsker denne thaisuppa, så den dukker opp med jevne mellomrom på ukemenyene mine!

Torsdag: Alt i en panne

Om du vil, kan du titte på videoen vi lagde (for lenge siden!). Målet var å lage en enkel rett med fisk - og bare bruke en stekepanne.

Her er den!

Fredag: Ville karbonader

Det er mange som har karbonader eller kjøttdeig av elg i fryseren. I denne oppskriften serveres de med ertepuré og supersaus.

De kan også lages med vanlig karbonadedeig, selvsagt.

Lørdag: Well done...

Dette er en utfordring. Beef Wellington er laget for jålete restauranter, men kan, med litt kløkt, også lages av deg.

Kos deg på kjøkkenet!

Søndag: Vi elsker svisker

Når det er ribbe i butikkene, ja, da blir svinesteika billigere. Det er ren matematikk (for den som behersker det).

Forslaget er å lage denne - med svisker. Vi kaller det for snikjulefisering.

Erik Hannemann

Rødbeter med blåmuggost og valnøtter

Rødbeter blir gode når de bakes lenge i ovnen. Server dem med blåmuggost, valnøtter og gressløk

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

3 stk Rødbet

75 g Blåmuggost

75 g Valnøtter

Olje

Flaksalt

Gressløk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag