Ukemeny

Ukemeny med morsom mat

Uka blir gøyal om du lager sånn mat.

Publisert Oppdatert

Denne uka byr vi på en artig meny som er morsom å lage. Og det aller meste er grei skuring. Gled deg til fiskeburgeren!
Kos deg med enkel gulrotsuppe! Og elsk din nye, grønne fårikål!

 

Mandag: Salat med magisk ingrediens

En enkel pastasalat gir deg en lettvint start på uka. Chorizo er den magiske ingrediensen som gir retten det løftet den trenger.

Kremosten gir fin konsistens til denne pastasalaten som ikke tar stort mer enn en kvarter å mekke sammen.

 

 

Tirsdag: En burger av det moderne slaget

Ideen er enkel: Legg en fiskekake mellom to hamburgerbrød.

Og dette blir alltid veldig godt mottatt. Jeg liker spesielt når dette serveres med aioli.

 

 

Onsdag: Oransje suppe med fyldig beskrivelse

Det er ikke mange supper jeg får så mye skryt av som denne. Jeg tror at hemmeligheten ligger i enkelheten her: Stek løk og hvitløk, ha i gulrot og kraft. Kjør sammen til en jevn suppe. Ha i litt crème fraîche for å gi litt fylde.

Jeg liker godt å servere denne med godt brød til. Verdens beste er, ja, det aller beste.

 

Torsdag: Ovnsbakt fisk med innebyget saus

Å bake fisk i ovnen er enkelt, smart og forbundet med lite stress. I denne retten får du også innebygget saus som består av løk, deilig anisduftende fennikel og appelsin.

Du kan gjerne servere noen kokte poteter til.

 

 

Fredag: Kjøkkenet dufter deilig med biryani

Når fredagen endelig kommer dufter det nydelig av karri på kjøkkenet ditt. Denne indiske retten er full av smak og passer fredagen perfekt.

Ikke la deg skremme av ingredienslista. Mesteparten er bare krydder.

Om du virkelig skal kline til kan du servere det hele med dampende, varme nanbrød.

 

Lørdag: Lasagne som ikke er lasagne

Denne lasagnen kan lages uten plater. Jeg synes det er litt enklere, selv om det konservative lasagnemiljøet påstår at jeg nå lager "pasta al forno" og ikke lasagne.

Dem om det.

Det handler om å lage deilig hvit ostesaus, kjøtt i tomta og pasta i samme, ildfaste form. Og det blir alltid vellykka. Uansett hva du kaller det.

 

Søndag: Du er ikke kål selv om du leker med maten

Å gjøre fårikålen grønn er å leke med maten. Det blir mer moro av å leke. Spør alle som har prøvd.

Smaken blir også litt mer interessant når du vender inn en masse urter.

 

 

Ha en smakfull uke!

 

Øystein Westlie

Pastasalat med grønnsaker og stekt chorizo

Du vet du ikke er langt unna et et godt måltid mat når du har en pose med pasta i skapet og en boks kremost i kjøleskapet.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Pastaskruer

1 ts Salt

1 stk Blomkål

125 g Kremost med hvitløk og urter

200 g Chorizopølse

1 ts Olivenolje

1 stk Paprika, rød

0.5 stk Paprika

12 stk Cherrytomater

0.5 ts Salt og nykvernet pepper

1 kvast Persillekvast

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning