Ukemeny med oppskrifter for hele uka

Jålete, svensk husmannskost

Menyen byr også på rund kylling og mandagsfest.

OPPSKRIFT PÅ KYLLING: Slik blir kyllingen morsom.

OPPSKRIFT PÅ KYLLING: Slik blir kyllingen morsom. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Her er ukens ukemeny!

Denne uken byr vi på hamburger med eggende innhold, rund kylling og jålete svensk husmannskost. Men først: Mandagsfest!

 

 

Mandag: Velkommen til mandagsfesten!

Vi begynner enkelt. Kok opp couscous og bland den med masse, deilige irrgrønne erter. Erter og couscous er genialt sammen, det tar bare to, tre minutter så er det klare.

Og det blir ikke mindre å glede seg til når chorizo-pølsa kommer på denne mandagsfesten!

 

Tirsdag: Bakt fisk på fløyelsmykt underlag

Det er Håvard Husrem som har lagt inn denne oppskriften. Glimrende og enkel!

Du baker fisk sammen med en masse aromater og serverer på en silkemyk blomkålpuré.

 

Onsdag: Rund kylling

Denne onsdagen vil kylling- og potetmosretten se litt annerledes ut. Nemlig rund!

Det gjør middagen litt mer artig.

 

Torsdag: Torsk og mandler

Skjær potetene i terninger og kok dem møre (det går fort om terningene er små). Skjær også  squashen i små terninger og stek den sammen med løk - ha potetene i panna når de har kokt 7-8 minutter.

Dette smaksetter du med dill, appelsin og mandler. Og da gjenstår det bare å legge stekt torsk på toppen.

 

Fredag: Hamburger med eggende sentrum

Endelig fredag! Og når kvelden har kommet og alt roer seg ned, da er det tid til en skikkelig burger. Med innebygget egg. Du ser her hvordan (i all verde) dette gjøres.

 

Lørdag: Lørdagskoteletter

På lørdag er det grillede koteletter på menyen!

Og de skal serveres med grillede pestopoteter og deilige grønnsaker.

 

Søndag: Jålete, svensk pytt-i-panne

Dette er en luksusvariant av pytt-i-panne, oppkalt etter Hotell Rydberg i Stockholm (som ble bygget ved hjelp av grosserer Abraham Rydberg).

Det er litt poteter i gryta, men jeg ser for at en deilig sopprisotto gjør denne ganske fortreffelig!

 

Ha en skikkelig, god og smakfull uke!

 

Erik Hannemann

Couscous med chorizo

Det blir ikke raskere middagsmat enn med couscous. I denne varianten får du også litt chorizo og erter.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Couscous

3 dl Vann

200 g Chorizopølse

200 g Erter

Buljong

2 stk Vårløk

Olivenolje

2 stk Sitronbåter

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning