Ukemeny

Dette spiser du i dag!

Men det er nok onsdagens meny som virkelig kommer til å gi deg vann i munnen...

OPPSKRIFT PÅ INDISK KYLLING: Så lettvint kan indisk kylling være...

OPPSKRIFT PÅ INDISK KYLLING: Så lettvint kan indisk kylling være... Foto: Foto: Christopher Sjuve

Publisert Oppdatert

Smell sammen fiskeboller i en fei, lag supersmakfulle, indiske kyllinglår og den beste paien du har smakt.

Det er i alle fall min oppfordring denne uka.

Her er ukens ukemeny!

 

Mandag: Stekt kjøtt og pasta

De fleste liker å begynne uka med enkel mat, det er neppe dagen for å lage pastaen selv, selv om det går fortere enn tørr pasta når du kan teknikken.

Den enkle pastaretten lages ved skjære squash i terninger og steke det med salt sideflesk. Dette serveres med pastaen og en masse, deilig nyrevet parmesan.

 

Tirsdag: Hjemmelagde fiskeboller

Jeg kaller det fiskedagen. Og i dag er det fiskeboller på menyen. Du lager dem ved å kjøre fisk (uten ben) i en kjøkkenmaskin sammen med salt, muskat, egg og litt potetmel. Så legger du dem i litt kokvarmt vann med fiskebuljong.

Verre er det ikke.

De serveres med hvit saus og karri, selvsagt. Og dersom du vil at middagen skal være noe litt mer enn helt dagligdags foreslår jeg den beste gulrotsalaten som noensinne er laget.

 

Onsdag: Indisk kylling med linser og karri

Dette er en av de enkleste oppskriftene på "indisk" jeg vet om. Det handler bare om å hakke sammen en masse gode ting: hvitløk, løk, ingefær, chili og blande det med kryddere. Fres i kjelen, ha på vann og så kyllinglårene.

Om du ikke liker sterk chilismak kan du fjerne frøene.

Server gjerne kyllingen med koke linser og karri!

 

Torsdag: Godt stekt fisk med grønne saker

Å steke fisken riktig for best resultat. Det viktigste er egentlig å gjør veldig lite. Bare la fisken ligge, ikke rør den! I alle fall ikke på en stund. Fiskestykket må få nok tid til å danne en stekeskorpe på undersiden. Da slipper den taket i stekepanna og er enkel å snu.

Fisken serveres med reddiker og asparges. Jeg liker aller best å brune smøret før jeg har det på til slutt.

Fredag: Den beste paien

Denne paien er så god at den fortjener å lages på en fredags kveld.

For meg er fredag en dag hvor jeg liker å servere flere ting på bordet. Et slags snacksbord med oliven, ost, skinke, friske grønnsaker, krabbe.... Ja, det varierer.

Men, så må middagen ha et midtpunkt. Denne fredagen blir det ostepaien. Prøv å få tak i en god comté, den egner seg ypperlig til denne paien.

Lørdag: Fårikål på ny, grønn måte

Det er fårikåltid.

Og jeg har laget fårikål som ingen andre har gjort det før.

Den blir grønn.

Og god.

Jeg lover.

Her ser du en kjapp video av hvordan det gjøres.

Søndag: Karbonadesøndag

Søndagsmiddag med karbonader?

Ja, takk. Det høres suverent ut. Særlig når de serveres med erteremulade.

 

Alle oppskriftene finner du nedenfor.

 

Ha en velsmakende uke!

Erik Hannemann

Pasta med stekt kjøtt

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Salt sideflesk

1 stk Purre

2 stk Hvitløksfedd

1 stk Squash

Muskat

Pepper, svart

1 dl Fløte

1 dl Revet parmesan

400 g Pasta

smør og olje til steking

1 Sitronbåter

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag