Ukemeny

Bare bildene er nok til å gi deg vann i munnen

Mmmm...

Publisert Oppdatert

Blant høydepunktene denne uka finner du den gigantiske fiskekaken, pølser på fransk, voksent vis og dessuten en knasende fredag du bare kan glede deg til.

 

Mandag: Hvit åpning med blomkålsuppe

Vi begynner med en hvit mandag. Denne deilige blomkålsuppen blir bedre når man strør gode ting over den, for eksempel sprøtt bacon (enklest på denne måten) og noen deilige krutonger.

Ukens enkleste rett kan godt lages dagen i forveien.

 

Tirsdag: En gigantisk fiskekake er nok

Dette er en rett som er spesialdesignet for alle som lever i tidsklemma (eller bare har lyst på en kjapp middag). Ideen er å blande fiskebiter, poteter og grønnsaker og binde det sammen med litt mel og egg til en, herlig og gigantisk fiskekake.

Den blir best om du har i omtrent en tredjedel røkt fisk - røkt laks går fint, men bøkling er gjerne billigere.

 

Onsdag: Pølser på voksent vis

Dette er en litt voksen måte å tilberede pølser på. Den barnslige appellen til pølser har mye å takke fraværet av grønnsaker for.

Her er det flust med grønnsaker - og så trenger du kanskje å lage en smakfull potetmos med sellerirot til.

 

Torsdag: Laks i folie med skiver

Pakk laksen inn i folie sammen med noen skiver av sitron og appelsin og en kvist rosmarin, om du har. Ellers gjør en klype tørket rosmarin nesten samme nytten.

Jeg liker en klassisk hollandaise, men føler du at det blir for vrient på torsdag, så klarer du deg fint uten. Lag for eksempel en en "grillet" salat og den deilige dressingen er mer enn nok til fisken også.

 

Fredag: Meksikansk fredag

Når knaskefredagen er her kan du kose deg gløgg med sprø nachos, krydret kjøttdeig, rømme og smeltet ost. Det har du fortjent.

 

Lørdag: Fransk burger

Ja, du må kunne lage bearnaise. Det er ikke vrient (bare se her).

Ellers er det ikke spesielt vrient å få dette til. Det er en burger. En suveren burger.

I oppskriften står det andekjøtt, det kan du droppe - det blir bare litt mindre fransk.

 

Søndag: Kylling som på restaurant

Om noen vil si at dette er "keiserens nye klær" så skal jeg ikke være helt uenig. Det er kylling i potetmos, bare presentert på en måte som du oftest finner på restaurant.

Men, du kan ikke nekte for at kylling, potetmos og grønne bønner smaker digg på en søndag!

 

Alle oppskriftene finner du nedenfor.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Løk

2 stk Blomkål

2 dl Kremfløte

5 skiver Bacon

3 skiver Loff

Salt og nykvernet pepper

1 ts Muskat

1 ss Gressløk

Olivenolje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning